روش کاشت هسته آووکادو در گلدان و آب + بهترین زمان کاشت

روش کاشت هسته آووکادو در گلدان و آب + بهترین زمان کاشت

کاشت هسته آووکادو روش کاشت هسته آووکادو در گلدان و آب + بهترین زمان کاشت عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در …

نحوه کاشت هسته انبه در گلدان و لیوان اب + فصل و ترفند کاشت

نحوه کاشت هسته انبه در گلدان و لیوان اب + فصل و ترفند کاشت

کاشت هسته انبه نحوه کاشت هسته انبه در گلدان و لیوان اب + فصل و ترفند کاشت عنوان یکی از مطالب سایت الانت …

همه چیز درباره انواع گل میمون + گل میمون نماد چیست

همه چیز درباره انواع گل میمون + گل میمون نماد چیست

انواع گل میمون همه چیز درباره انواع گل میمون + گل میمون نماد چیست موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. امیدواریم که …

نگهداری گل کروتون

علت ریزش برگ گل کروتون تلفظ گل کروتون نحوه نگهداری گل کروتون تکثیر گل کروتون انواع گل کروتون نگهداری گل کروتون در خانه خواص گل کروتون نگهداری گل کروتون گورخری

نگهداری گل کروتون قطره طلا + نگهداری گل کروتون پرتقالی + نگهداری گل کروتون پنجه کلاغی عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره نگهداری از این گل جذاب صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره گل کروتون

کروتون از خانواده Euphorbiaceae و مناسب برای مکانی با دمای ثابت است. این گیاه آفتاب را دوست است اما نمی تواند اشعه مستقیم آن را تحمل کند به همین خاطر بهتر است در مکان های روشن با نور غیر مستقیم یا با کمی فاصله از پنجره قرار بگیرد.

اسامی

این گیاه را با نام کروتون و کرچک هندی می شناسند. تارفَل نام آن در زبان فارسی اصیل است که به معنای استفاده از برگ هایش برای تاج است. Croton نام انگلیسی و Codiaeum variegatum نام علمی این گیاه است.

مشخصات

کروتون بوته ای چشم نواز با رنگ های زیاد است، ارتفاع این بوته در شرایط اقلیمی خود به ۶ متر هم می رسد. این گیاه واریته های مختلفی دارد که در فرم لبه برگ ها با هم متفاوت هستند. دم برگ در این گیاه کوتاه و به شکل پی در پی و ایستاده بر روی شاخه است. بعضی گونه ها دارای بریدگی های هلالی شکل و بعضی دیگر دارای برگ های باریک و پنجه مرغی هستند.

زادگاه

کروتون متعلق به مناطق مرطوب جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه است. گونه های دیگر این گیاه بومی استرالیا، مالزی، اندونزی و سریلانکا هستند.

علت محبوبیت

رنگین ترین گل آپارتمانی لقب این گل زیباست. هر برگ لکه های نارنجی، قهوه ای، زرد، ارغوانی و صورتی دارد و طیف رنگ زیبایی را می توانید در برگ های این گیاه مشاهده کنید. فرم و بریدگی های هلالی لبه برگ ها در گونه های متنوع کروتون یکی دیگر از دلایل محبوبیت این گیاه است.

قیمت گل کروتون

این گیاه با قیمت های متفاوتی به فروش می رسد. قیمت این گیاه با سایزهای مختلف در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ از ۱۰۰ هزار تومان شروع شده و تا ۴۰۰ هزار تومان ادامه دارد.

گلدهی

کروتون همانند گیاهان دیگر در شرایط مناسب به گلدهی می رسد. گل ها به رنگ سفید و بدون گلبرگ و به شکل خوشه ای ۱۰ تا ۳۰ سانتی در میان برگ های گیاه ظاهر می شوند و به دلیل زیبایی برگ ها، جنبه ی زینتی ندارند. برای به هدر نرفتن انرژی گیاه، بهتر است که گل را قطع کنید.

سمی بودن کروتون

کروتون جز گیاهان سمی است و زمانی که ساقه اش زخمی شود شیره ی سفید رنگی را ترشح می کند. اگر در خانه ی خود کودک یا حیوان خانگی دارید این گیاه را دور از دسترس آن ها نگهداری کنید.

بهترین شرایط

اگر هوای خانه شما گرم و دمایش ثابت است و نور کافی هم دارد، می توانید از کروتون نگهداری کنید. این گیاه به بوی مواد شیمیایی و گاز بخاری حساس و برای رشد بهتر به رطوبت نسبتا بالایی نیاز دارد.

جابجایی ممنوع

این گیاه به جابجایی مداوم حساس است. بعد از خریداری، گیاه را در مکانی ثابت نگهداری کنید تا گیاه دچار شوک نشده و برگ هایش ریزش پیدا نکنند. اگر گیاه را در فضای بیرون نگهداری می کنید در فصل های سرد سال آن را جابجا کرده و داخل خانه بیاورید.

مناسب حمام

به دلیل نیاز رطوبتی بالا و رشد خوب در محیط های مرطوب می توانید آن را در حمام نگهداری کنید تا حسابی شاداب و سرحال بشود. اما نکته ی مهم این است که حمام شما باید روشن باشد، در غیر این صورت گیاه به دلیل تاریکی و نبود نور از بین می رود.

هرس گل کروتون

برای پرپشت شدن و زیباتر شدن بوته ی کروتون جوانه های انتهایی آن را هرس کنید تا به شکل افقی و عرضی رشد کند. همچنین می توانید ساقه هایی که فرم کلی گیاه را بهم ریخته اند و برگ های زرد را هم جدا کنید. بهترین زمان برای هرس گل کروتون اواخر اسفند و اوایل فرودین است.

تنفس گیاه

گرد و غبار روی سطح برگ ها، جلوی تنفس گیاه را گرفته و در عملکرد آن مشکل ایجاد می کند. این آلودگی ها را با یک دستمال نخی نمدار تمیز کنید تا گیاه بتواند فرآیند فتوسنتز را از طریق برگ هایش به خوبی انجام بدهد. استفاده از مواد شیمیایی براق کننده به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

کمرنگ شدن برگ ها

اگر برگهای کروتون رنگ خود را از دست داده اند و کمرنگ شده اند، احتمالا گیاه را در مکانی تاریک قرار داده اید. باید آن را در مکان روشن تری نگهداری کنید.

علت ریزش برگ گل کروتون

ممکن است برگ های این گیاه به دلیل تنش و شوک ناشی از آبیاری با آب سرد ریزش پیدا کرده باشند. از دلایل دیگر ریزش برگ ها می توان به تغییرات ناگهانی دما، جابجایی گلدان و کمبود مواد مغذی اشاره کرد.

انواع گل کروتون

کروتون گونه های متنوعی دارد که تفاوتشان در رنگ و فرم برگ ها قابل مشاهده است. هر نوع آن به دلیل زیبایی خاص برگ ها، طرفداران خاص خودش را دارد. از انواع کروتون می توان به کروتون گورخری، کروتون قطره طلا، کروتون پرتقالی، کروتون رشته ای، کروتون زرد یخی، کروتون پا مرغی و کروتون موزی اشاره کرد.

گل کروتون گورخری

کروتون گورخری یکی از محبوب ترین گونه های گل کروتون است که با نام کروتون طلایی هم شناخته می شود. برگ ها در این گونه لبه دار و براق و پهن و بیضی شکل هستند. به دلیل ترکیب رنگ ها به شکل راه راه این گیاه را کروتون گورخری می نامند.

گل کروتون قطره طلا

کروتون آکوبایی نام دیگر کروتن قطره طلاست. این گونه را می توانید از لکه های طلایی که بر روی برگ های سبز روشنش قرار دارد شناسایی کنید. این گونه نور غیر مستقیم و زیاد را دوست دارد اما در سایه هم زنده می ماند و رشد می کند.

گل کروتون پرتقالی

از گونه های مشهور این گیاه می توان به کروتون پرتقالی اشاره کرد که دارای برگ هایی نوک تیز و پهن است. کروتون پرتقالی در فضای باز تا ارتفاع ۳ متر هم رشد می کند و در رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، سبز و صورتی دیده می شود. خاک سبک و نور غیرمستقیم برای کروتون پرتقالی مناسب است.

گل روتون رشته ای

کروتون رشته ای به مناطق گرمسیری مثل هند تعلق دارد. این گیاه را می توانید از برگ های رشته ای و باریک و نواری شکل آن شناسایی کنید. کروتون رشته ای به رطوبت بالای محیط و نور غیر مستقیم نیاز دارد و در شرایط مناسب ۹۰ تا ۱۲۰ سانت رشد می کند.

گل کروتون زرد یخی

این گونه را می توانید از برگ هایش که به رنگ سبز روشن هستند شناسایی کنید. این گیاه به مکانی با نور آفتاب کامل تا نیم سایه نیازمند است. کروتون زرد یخی هم برای فضای باز و هم برای فضای داخلی خانه مناسب است. این گیاه در شرایط مناسب از ۹۰ تا ۱۲۰ سانت رشد می کند.

گل کروتون پا مرغی

فرم برگ ها در این گونه ی کروتون بسیار جالب و به شکل سه لبه است، به همین خاطر این گونه را پامرغی می نامند. کروتون پا مرغی دارای رنگ های زرد، سبز، نارنجی و قرمز است. کروتون پا مرغی به خاکی با زهکشی بالا و سبک نیاز دارد و نسبت به گونه های دیگر مقاوم تر است.

گل کروتون موزی

از این گونه برای رنگ بخشیدن و دکوراسیون فضاهای تیره با رنگ های خنثی استفاده می شود. رنگ برگ های این گونه زرد موزی و فرم برگ ها نیزه ای شکل است. آبیاری متوسط و به اندازه و فضای روشن با کمی سایه برای این گیاه مناسب است.

علت ریزش برگ گل کروتون تلفظ گل کروتون نحوه نگهداری گل کروتون تکثیر گل کروتون انواع گل کروتون نگهداری گل کروتون در خانه خواص گل کروتون نگهداری گل کروتون گورخری

شرایط نگهداری از گل کروتون

گیاه بعد از خریداری برای پذیرفتن شرایط جدید و سازگاری با محیط پیرامون خود، تعدادی از برگ هایش را از دست خواهد داد که جای نگرانی نیست. این گیاه به سرما و بوی گاز در فضای بسته حساس است. در ادامه شرایط نگهداری از این گیاه را به طور کامل برای شما شرح داده ایم.

افتادگی برگ ها

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد در هنگام نگهداری از کروتون با آن روبرو شده اند بی حالی و افتادگی برگ هاست. این اتفاق به دلیل گرمای هوا یا تابش شدید نور خورشید رخ می دهد. اگر گیاه شما دچار این مشکل شد گیاه را از جلوی تابش آفتاب برداشته و آن را آبیاری کنید، سپس با انجام غبارپاشی به افزایش رطوبت گیاه کمک کرده و او را شاداب کنید.

میزان آبیاری

کروتون را با آب جوشیده سرد شده یا آبی که هم دمای محیط باشد آبیاری کنید. آبیاری گیاه با آب سرد موجب اختلال در فرآیند فتوسنتز و شوکه شدن گیاه می شود. قبل از خشک شدن سطح خاک گلدان از آبیاری مجدد گیاه بپرهیزید. آبیاری بیش از حد موجب از بین رفتن گیاه و پوسیدگی ریشه می شود.

مقدار نور

می توانید کروتون را با فاصله ی نیم متری از پنجره ای پرنور قرار دهید. گونه هایی که دارای برگ های چند رنگ هستند، به نور بیشتری نیاز دارند. اگر مقدار نور کمتر از نیاز گیاه باشد برگ هایش کمرنگ می شود. از قرار دادن گیاه در مقابل تابش مستقیم خورشید خودداری کنید زیرا به برگ ها به خصوص برگ های جوانتر آسیب می زند. پنجره ی شرقی و غربی برای نگهداری از کروتون مناسب است.

دمای مورد نیاز

این گیاه به بالا پایین شدن دما حساس است و باید آن را در یک بازه ی دمایی ثابت نگه دارید. گستره ی دمای ۱۷ تا ۲۳ درجه برای این گیاه مناسب است. اگر دمای محیط اطراف کروتون از ۱۰ درجه کمتر شود با قهوه ای شدن برگ هایش به شرایط محیطی پیرامون خود واکنش نشان می دهد. کروتون را در کنار بخاری یا روبروی باد کولر قرار ندهید.

میزان رطوبت

این گیاه به محیط های مرطوب و گرمسیری علاقه مند است. شما می توانید با روش های مختلف این رطوبت را برای گیاه خود فراهم کنید. یکی از راه های افزایش رطوبت غبارپاشی ست. در فصل تابستان گیاه را در غروب یا در هنگام صبح که نور خورشید وجود ندارد به شکل روزانه غبارپاشی کنید. یکی دیگر از روش های تامین رطوبت درست کردن جزیره برای گیاه است.

خاک مناسب

می توانید با ترکیب خاک باغچه به همراه خاک برگ و ماسه شسته نرم یک ترکیب عالی برای کروتون بسازید. بهتر است کف گلدان را با پوکه یا ماسه پوشش داده سپس خاک مناسب را بر روی آن بریزید تا زهکشی گلدان به خوبی انجام شود. خاک هلندی یا کمپوست یکی دیگر از خاک های مناسب برای این گیاه است. استفاده از خاک نامناسب و سنگین موجب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود.

نحوه تغذیه

اگر می خواهید کروتون را با یک کود عالی تغذیه کنید پیشنهاد ما به شما کود ۳ ۶ ۱۸ است. همچنین می توانید گیاه را در فصول رشد هر دو هفته یک مرتبه با استفاده از کودهای کامل محلول در آب تقویت کنید. در فصل پاییز و زمستان از دادن کود به گیاه خودداری کنید.

گل کروتون را چگونه تکثیر کنیم ؟

گل کروتون را با استفاده از روش ریشه هوایی و قلمه ی ساقه تکثیر کنید. روش تکثیر از طریق قلمه ی ساقه از طریق ریشه دار شدن گیاه در آب و در خاک صورت می گیرد. بهتر است تکثیر را در آب و هوای گرم و فصل بهار انجام دهید تا نتیجه ی بهتری در پیش داشته باشد.

تکثیر گل کروتون با قلمه ی ساقه

کروتون گیاهی ست که به شکل تک ساقه رشد می کنند و ساقه های جانبی ندارد به همین دلیل گیاه شما باید ساقه ی بلندی داشته باشد تا بتوانید از این روش استفاده کنید. بهترین زمان برای روش تکثیر از طریق قلمه ی ساقه، فصل بهار و تابستان است.

مرحله ی اول

قلمه های ۱۰ تا ۱۵ سانتی را از سر شاخه گیاه مادر و دقیقا از زیر بند قطع کنید. برگ های اضافی و پایینی را جدا کنید. حال قلمه را کناری بگذارید تا ترشح شیره اش متوقف شده و خشک شود.

مرحله ی دوم

برای بستر کاشت از ترکیب کوکوپیت و ماسه استفاده کنید. برای نتیجه بهتر می توانید از هورمون ریشه زایی استفاده کنید. قلمه را به آرامی درون بستر کاشت قرار داده و آبیاری کنید.

مرحله ی سوم

قلمه ها را در مکانی سایه روشن با دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه نگهداری کنید. حال پلاستیکی شفاف با چند سوراخ ریز بر روی قلمه ها قرار دهید تا شرایط قلمه ها بهتر شود.

نکته

می توانید قلمه ها را در آب ریشه دار کرده سپس در بستر خاک قرار دهید. اگر قلمه را بدون ریشه درون خاک بکارید، عوامل قارچی می توانند موجب پوسیدگی و از بین رفتن آن شوند. نکته ای که باید به آن توجه کنید حذف برگ های اضافی و پایینی قلمه است. یعنی نباید درون آب برگی باشد و تنها ساقه باید درون آب قرار بگیرد.

علت ریزش برگ گل کروتون تلفظ گل کروتون نحوه نگهداری گل کروتون تکثیر گل کروتون انواع گل کروتون نگهداری گل کروتون در خانه خواص گل کروتون نگهداری گل کروتون گورخری

تکثیر گل کروتون با خواباندن هوایی

یکی از روش های تکثیر برای گیاهانی که نمی توان ساقه ی آن ها را خم کرد و ساقه های چوبی دارند، خوابانیدن هوایی است. این روش به شما این فرصت را می دهد که قلمه را همانگونه که به گیاه اصلی متصل است ریشه دار و تکثیر کنید. با این روش قلمه هایی با ریشه های قوی تکثیر خواهید کرد.

مرحله ی اول

از زیر جوانه و بر روی ساقه اصلی گیاه با یک چاقوی تیز شکاف و برشی ایجاد کنید. حال با استفاده از یک کاتر پوست ساقه را بردارید. کمی پودر هورمون ریشه زایی را برای بالا بردن احتمال موفقیت به پوست درخت بزنید.

مرحله ی دوم

در این مرحله به مقداری خزه مرطوب نیاز دارید. با استفاده از خزه مرطوب اطراف شکافی که ایجاد کرده اید را پوشش دهید. حال با استفاده از یک کیسه پلاستیکی دور تا دور خزه را پوشانده و از رطوبت آن محافظت کنید.

مرحله ی سوم

بعد از انجام تمام مراحل گفته شده، چند هفته صبر کنید تا ربشه ها تشکیل شده و شکل بگیرند. بعد از رویت ریشه ها، پلاستیک را از روی ساقه باز کرده و با استفاده از یک قیچی یا چاقوی تیز ساقه را دقیقا از زیر ریشه برش داده و جدا کنید.

مرحله ی چهارم

دقت داشته باشید که خزه را از دور ریشه باز نکنید. برای بستر کاشت، از ماسه نرم و خاک ورمی کمپوست استفاده کنید. حال قلمه را به همراه خزه ها به آرامی درون بستر کاشت قرار دهید. از قلمه به خوبی مراقبت کنید تا به یک گیاه بزرگ و زیبا تبدیل شود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 آبان 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.