نگهداری گل شفلرا و بیماری های آن + خواص و علت رشد نکردن

نگهداری گل شفلرا و بیماری های آن + خواص و علت رشد نکردن

نگهداری گل شفلرا ابلق نگهداری گل شفلرا و بیماری های آن + خواص و علت رشد نکردن عنوان یکی از مطالب سایت الانت …

نگهداری گل بگونیا خالدار + علت رشد نکردن و سوختن نوک برگ

نگهداری گل بگونیا خالدار + علت رشد نکردن و سوختن نوک برگ

نگهداری گل بگونیا خالدار نگهداری گل بگونیا خالدار + علت رشد نکردن و سوختن نوک برگ عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. …

نگهداری گل غوره ای در خانه + علت خشک شدن و مشکلات

نگهداری گل غوره ای در خانه + علت خشک شدن و مشکلات

گل ساکولنت غوره ای نگهداری گل غوره ای در خانه + علت خشک شدن و مشکلات موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. …

نگهداری از انواع گل سانسوریا

دمای نگهداری سانسوریا گلدان سانسوریا ارتفاع سانسوریا گل سانسوریا برای چی خوبه گل سانسوریا نماد چیست تکثیر گل سانسوریا بهترین گلدان برای گل سانسوریا نگهداری گل سانسوریا در منزل بیماریهای گل سانسوریا خواص گل سانسوریا نگهداری گل سانسوریا در آب زیباترین گل سانسوریا

نگهداری زیباترین گل سانسوریا پاکوتاه و کراواتی سبز و ابلق در منزل + ارتفاع، بیماریها و گل سانسوریا نماد چیست عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره انواع سانسوریا صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره سانسوریا

اگر خانه ای با نور کم دارید و به نگهداری از گل و گیاه علاقه دارید سانسوریا یکی از بهترین گزینه ها به شمار می آید و بسیار مقاوم است. علاوه بر نور کم ، به آب کمی هم نیاز دارد. بخاطر زیبایی برگ هایش و توانایی اش در تصفیه هوا ، در بین علاقه مندان به گل و گیاه محبوب و معروف است و انتخابی مناسب برای نگهداری در بانک ها ، دفتر های اداری ، … به علت داشتن برگ های کشیده اش گزینه ای مناسب برای قرار دادن در کنار ستون خانه به شمار می آید. گونه ابلق سانسوریا که دارای حاشیه زرد می باشد به نور بیشتری نسبت به گونه ی سبز آن نیاز دارد.

اسامی سانسوریا

نام اصلی اش سانسی وریا است اما به اشتباه سانسوریا خوانده می شود. به علت داشتن برگ هایی بلند و دراز در زبان فارسی ، دراژا یا درازا نامیده می شود. نام علمی Sansevieria trifasciata  و از خانواده Asparagaceae است. نام انگلیسی اش ، زبان مادر شوهر است.

تکثیر سانسوریا

قلمه زدن ، گذاشتن برگ در آب ، کاشت بذر و جدا کردن پاجوش هایی که در کنار سانسوریا اصلی رشد می کنند ، همه روش هایی برای تکثیر این گیاه هستند. یکی از بهترین روش ها برای تکثیر ، قلمه زدن سانسوریا و قرار دادن ان در آب ، در فصل بهار است.  یک برگ جوان از سانسوریا را انتخاب کرده و به چند تکه تقسیم کنید. یک سمتشان را در آب قرار دهید هر چند روز یک بار آب قلمه ها را عوض کنید و در مکان سایه قرار دهید تا ریشه و پاجوش بزنند . سپس در خاک سبک و مناسبی بکارید و در محیط روشنی قرار دهید.

گلدان مناسب

بهتر است گلدان را هر سه سال یک بار عوض کنید. جز آن دسته از گل هایی است که ترجیح می دهد که گلدانش کوچکتر باشد تا بزرگ تر. اگر آن را در گلدان بزرگ بکارید دچار مشکل و پوسیدگی ریشه می شود. برای پاجوش دادن هم به گلدان کوچک نیاز دارد. بهترین نوع گلدان ، گلدان سفالی است. به خاطر فرم ریشه ها ، بهتر است که از گلدانی با قد کوتاه و پهن استفاده شود . وقتی گل را در گلدانی کوتاه بکارید و خاک عمق کمی داشته باشد ، سیستم آبرسانی در ریشه سانسوریا بهتر عمل می کند.

خواص سانسوریا

یکی از گیاه هایی که موجب تصفیه هوا و پاکیزه شدن هوای خانه ی شما می شود ، سانسوریا است. این گیاه گازها و سموم آلوده ای که در هوا وجود دارند را تصفیه می کند. اکثر گیاهان در روز کربن‌ دی‌ اکسید را می گیرند و در هنگام شب کربن‌ دی‌ اکسید را رها می کنند. اما نکته ی جالب دیگری که در مورد این گیاه وجود دارد این است که در هنگام شب کربن‌ دی‌ اکسید را به اکسیژن تبدیل می کند.به همین خاطر اگر در اتاق خواب خود سانسوریا نگه دارید ، کیفیت خواب شما را بالا رفته و حس بهتری را تجربه خواهید کرد.

تعویض گلدان سانسوریا

وقتی که ریشه های گیاه از ته سوراخ های گلدان بیرون زدند ، وقت تعویض گلدان فرا رسیده است. هنگام تعویض گلدان ، خاکی که اطراف ریشه است را با فشار دست متراکم کنید تا ریشه هوا نبیند و دچار مشکل نشود. بعد از خریداری گیاه ، بلافاصله گلدان آن را عوض نکنید. ابتدا چند روزی در فضای خانه تان قرار دهید تا به شرایط خانه شما عادت کند سپس گلدانش را عوض کنید. یک روز بعد از آبیاری تعویض گلدان را انجام دهید. سعی کنید خاک گلدان را به طور قالبی در بیاورید تا ریشه ها بدون آسیب منتقل شوند. چک کردن سوراخ های ته گلدان جدید بسیار مهم است زیرا اگر این سوراخ ها مسدود باشند ، آب اضافی خارج نمی شود و ریشه ها دچار پوسیدگی خواهند شد. بعد از تعویض ، خاک گلدان را آبیاری کرده و آن را در سایه قرار داده تا کمی سرحال شود.

انواع سانسوریا سانسوریا مهتابی معرفی سانسوریا سانسوریا کراواتی خواص گل سانسوریا نگهداری سانسوریا پاکوتاه نگهداری سانسوریا ابلق نگهداری سانسوریا در آب رشد سریع سانسوریا دمای نگهداری سانسوریا

انواع سانسوریا

سانسوریا یکی از گیاهان آپارتمانی ست که گونه های بسیار متنوعی دارد. در ادامه می توانید انواع مشهور این گیاه را مشاهده کنید.

سانسوریا کراواتی

سانسوریا کراواتی برگ هایی نسبتا بلند و پهن دارد. ارتفاع برگ های سانسوریا کراواتی، حدود ۴۰ تا ۶۰ سانت است. این سانسوریا دارای ۲ گونه سبز و ابلق است، کراواتی ابلق را می توانید از نوارهای زرد دور برگ هایش شناسایی کنید.

سانسوریا پاکوتاه

سانسوریا پاکوتاه که با نام سانسوریا کوتوله هم شناخته می شود یکی از گونه های مشهور سانسوریاست که به شکل طوقه ای رشد می کند. برگ های این گیاه به شکل افقی می رویند و با خطوط تیره و روشن مزین شده اند.

سانسوریا لوله ای

سانسوریا لوله ای با نام های سانسوریا مخملی، سانسوریا مدادی و سانسوریا نیزه ای شناخته شده و در همه گل فروشی ها یافت می شود. متاسفانه مخمل مصنوعی که نوک شاخه های این گیاه را پوشانده، موجب از بین رفتن آن می شود پس اگر این گونه را خریداری کردید با مرطوب کردن مخمل، آن را جدا نمایید تا گیاه بتواند عمل فتوسنتز را انجام بدهد. این گیاه را می توانید از فرم لوله ای و استوانه ای برگ هایش شناسایی کنید.

سانسوریا مهتابی

سانسوریا مهتابی که با نام سانسوریا نقره ای و سانسوریا سیلور هم شناخته می شود، یکی از جذاب ترین گونه های سانسوریاست و به دلیل رنگ زیبای برگ هایش از محبوبیت زیادی برخوردار است. رنگ برگ های این سانسوریا، از گونه های دیگر روشن تر است و به طوسی میزند.

دمای نگهداری سانسوریا گلدان سانسوریا ارتفاع سانسوریا گل سانسوریا برای چی خوبه گل سانسوریا نماد چیست تکثیر گل سانسوریا بهترین گلدان برای گل سانسوریا نگهداری گل سانسوریا در منزل بیماریهای گل سانسوریا خواص گل سانسوریا نگهداری گل سانسوریا در آب زیباترین گل سانسوریا

شرایط نگهداری سانسوریا

یکی از مهم ترین نکات برای نگهداری این گیاه ، آبیاری کافی و به اندازه است. حتما تا خشکی کامل خاک ، به گیاه آب ندهید. سانسوریا رنگی گونه ای از سانسوریا لوله ای است که نوک آن با مخمل های مصنوعی پوشیده می شود و از رسیدن نور به بخشی از گیاه جلوگیری می کند ، این گونه در نهایت یا آسیب می بیند یا به طور کامل از بین میرود. بهترین کار این است که پس از خرید با پاشیدن آب به بخش مخملی ، آن را جدا کنید تا گیاه بتواند عمل فتوسنتز را انجام دهد.

مقدار آب مورد نیاز

نیاز آبی آن بسیار کم است. خاک باید کاملا خشک شود سپس آبیاری کنید. بهتر است از آبی که ۲۴ ساعت در فضا مانده استفاده کنید تا گیاه دچار شوک نشود. همینطور دادن آب بسیار سرد به این گل ، باعث شوک و زرد شدن برگ هایش می شود. یکی از مهم ترین علل خراب شدن این گل ، آبیاری بیش از حد است. می توانید با تست خاک ، زمان مناسب آبیاری را متوجه شوید. با نوک انگشت یا با یک خلال دندان خشکی خاک را بسنجید. اگر خاک کاملا خشک بود و ذرات خاک به خلال دندان نچسبیده بود زمان آبیاری فرا رسیده است. زمان آبیاری به مرور زمان و کم کم دستتان می آید. اگر برگ ها چروک شده اند احتمالا گل شما تشنگی کشیده است.

خاک مناسب

ترکیب شن و ماسه و خاک رس و مواد آلی یکی از ترکیب های مورد پسند برای خاک سانسوریا است.همینطور یکی از بهترین خاک هایی که می توانید برای این گیاه استفاده کنید ، خاک کمپوست است. می توانید برای گلدان تان ، از خاک های آماده ای که در گلخانه ها به فروش می رسد استفاده کنید.

مقدار نور مورد نیاز

سانسوریا یکی از گل هایی ست که خیلی سریع خودش را با شرایط سازگار می کند. یعنی هر نوری که برای این گیاه ایجاد کنید از نور زیاد تا نور کم ، این گیاه به رشد خودش ادامه خواهد داد. بهترین شرایط نوری برای این گل ، نور کامل است . بهتر است این گیاه را در قسمت نزدیکی از پنجره جنوبی که قسمت نورگیر خانه است قرار دهید تا بهترین رشد و رویش را داشته باشد و پاجوش بدهد. این گیاه با نور لامپ های فلوئورسنت هم رشد می کند. اگر گیاه را در مکانی پرنور قرار دهید خاکش زودتر خشک می شود و احتمال پوسیده شدن ریشه هم پایین می آید.

رطوبت و دمای مناسب

یکی دیگر از دلایل محبوبیت این گیاه ، مقاومتش نسبت به دما و رطوبت است. یعنی اگر دما یا رطوبت مکانی کم یا زیاد باشد ، در رشد سانسوریا تاثیر به خصوصی نخواهد داشت اما بهتر است هفته ای یک بار گل را غبار پاشی کنید تا از نوک و اطراف دچار خشکی نشود و رطوبتش تامین شود. گیاه را در کنار وسیله های گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید.

نحوه کوددهی و تغذیه سانسوریا

همه گیاهان آپارتمانی برای رشد بهتر به کوددهی نیاز دارند. برای تغذیه این گیاه ، می توانید کمبود مواد غذایی در خاک گلدان را با هر دو هفته یکبار کوددهی با کود های مایع یا جامد که مخصوص گل های آپارتمانی هستند ، جبران کنید.

انواع سانسوریا سانسوریا مهتابی معرفی سانسوریا سانسوریا کراواتی خواص گل سانسوریا نگهداری سانسوریا پاکوتاه نگهداری سانسوریا ابلق نگهداری سانسوریا در آب رشد سریع سانسوریا دمای نگهداری سانسوریا

مشکلات سانسوریا

گاهی به شکل ندانسته به گیاه خود آسیب می زنیم اما نمی دانیم دلیل مشکل پیش آمده چیست. در ادامه می توانید مشکلات گیاه خود را علت یابی کرده و آن را برطرف کنید.

آبیاری بیش از حد

اگر روی برگ های سانسوریای شما زخم ها و بریدگی های قهوه ای شکل وجود دارد باید مقدار آبیاری را کاهش دهید زیرا این نشانه ها در صورت آبیاری بیش از حد بر روی برگ های گیاه ظاهر می شوند.

نور کم

اگر برگ ها نقش خود را از دست داده و رنگ پریده به نظر می آیند نور گیاه کم است و باید در مکان روشن تری قرار بگیرد.

گرمی هوا

یکی از عوامل خشک شدن و قهوه ای شدن برگ های سانسوریا تشنگی گیاه و هوای گرم محیط پیرامون آن است.

سردی هوا

اگر هوای پیرامون گیاه سرد باشد برگ هایش آبکی و سیاه رنگ می شود و دچار یخ زدگی می شود.

کوددهی زیاد

اگر تغذیه و کوددهی را بیش از حد انجام دهید برگ های تازه گیاه نرم و آبکی می شوند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 3 آبان 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.