نگهداری گل قهر و آشتی و خواص آن + قلمه زدن و علت زرد شدن

نگهداری گل قهر و آشتی و خواص آن + قلمه زدن و علت زرد شدن

نگهداری گل قهر و آشتی نگهداری گل قهر و آشتی و خواص آن + قلمه زدن و علت زرد شدن عنوان یکی از …

نگهداری گل شمعدانی اژدر و تکثیر + علت زرد شدن و گل ندادن

نگهداری گل شمعدانی اژدر و تکثیر + علت زرد شدن و گل ندادن

گل شمعدانی اژدر نگهداری گل شمعدانی اژدر و تکثیر آن + علت زرد شدن برگ و گل ندادن عنوان یکی از مطالب سایت …

نگهداری گل سیکلامن در آپارتمان + تکثیر و علت پژمرده شدن

نگهداری گل سیکلامن در آپارتمان + تکثیر و علت پژمرده شدن

نگهداری گل سیکلامن در تابستان همه چیز درباره نگهداری گل سیکلمه در خانه +‌ گل سیکلامن نماد چیست موضوع یکی از مطالب سایت …

انواع گل گندمی

خواص گل گندمی گل گندمی سبز انواع گل گندمی گل گندمی ابلق تکثیر گل گندمی گل گندمی قرمز عکس گل گندمی روش نگهداری گل گندمی هرس گل گندمی خواص گل عنکبوتی عکس انواع گل عنکبوتی عکس گل عنکبوتی

نگهداری گل گندمی سبز و ابلق در زمستان و آب + خواص و تکثیر عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره شرایط نگهداری گل عنکبوتی صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره گل گندمی

گل گندمی در زبان فارسی سبزگیا نامیده می شود. نام انگلیسی اش، گیاه عنکبوتی است که با توجه به نداشتن ساقه و فرم قرار گرفتن برگ ها بر روی هم، بر روی آن گذاشته شده است. گندمی متعلق به آفریقای جنوبی و خانواده سوسنی ها است. این گیاه زیبا حدود ۶۰ گونه ی مختلف دارد و ریشه هایش سفید و دوکی شکل هستند.

نام های گل گندمی

گندمی یکی از گیاهان محبوب و زیبای آپارتمانی ست که از دیرباز در منازل نگهداری شده است. این گیاه به نام های زیادی خوانده می شود که از میان آن ها می توان به گل گندمی، گل سجافی و گل عنکبوتی اشاره کرد.

گیاهچه گل گندمی

گیاهچه ها نسخه های کوچکی از گیاه مادر هستند که به آن آویزانند و از طریق گیاه اصلی رشد و تغذیه می شوند. تکثیر از طریق گیاهچه ها اصلی ترین روش تکثیر گندمی است.

گندمی از بین نمی رود

یکی از نکات جالب دریاره این گیاه زیبا، رشد دوباره در صورت از دست دادن برگ هایش است. اگر گیاه شما از دستتان افتاده و برگ هایش شکسته، اگر آن را سرما زده و یا اگر در معرض نور مستقیم آفتاب برگ هایش سوخته و از بین رفته است اصلا ناراحت نباشید. کافی ست تا برگ ها را به طور کامل جدا کنید و گیاه را در جایی گرم و در معرض نور فیلتر شده خورشید قرار دهید تا گیاه دوباره جوانه بزند. به خاطر داشته باشید که ریشه گیاه باید سالم باشد، اگر ریشه دچار پوسیدگی شده باشد دیگر نمی شود کاری برایش کرد.

آویزی چشم نواز

اگر می خواهید گیاهی را در گوشه ای از منزل خود آویزان کنید و منظره ای چشم نواز برای خود بسازید پیشنهاد ما به شما گل گندمی است زیرا ساقه ندارد و برگ هایش فرمی نواری و آویزان دارد. اگر نور خوبی برای گندمی فراهم کنید، گیاهچه های زیادی در کنار برگ هایش رشد می کند و زیبایی گیاه را دو چندان می کند.

تصفیه کننده هوا

یکی از مزایای نگهداری از گندمی در فضای داخلی خانه، از بین بردن آلودگی و تصفیه هوا است. گندمی پاک کننده مونوکسید کربن و مواد شیمیایی دیگری مانند فرمالدهید و زایلین و تولوئن است. نگهداری چند عدد گلدان گندمی در همه ی نقاط یک خانه متوسط هوای فضای داخلی را به خوبی پاک و تصفیه می کند.

مناسب برای افراد مبتدی

گندمی جز آن دسته از گیاهانی است که برای افراد تازه کار و مبتدی در زمینه ی گل و گیاه مناسب است. تنها باید به خاطر داشته باشید که به موقع و با خشکی نسبی خاک آبیاری شود.

گل گندمی سمی یا غیرسمی

گندمی سمی نیست و نمی تواند مشکل بزرگی ایجاد کند به همین خاطر می توانید آن را در هر بخش از خانه که دوست داشتید نگهداری کنید. با این همه برگ های این گیاه خوراکی نیستند و بلعیده شدنشان موجب مشکلاتی در دستگاه گوارش می شود.

هرس گل گندمی

اگر برگ های گندمی قهوه ای و زرد شدند، آن ها را جدا نمایید تا به تولید برگ های جدید تحریک شود. اگر حجم خرابی برگ ها بالاست همه آن ها را یک باره جدا نکنید، بهتر است هر بار ۲۰ درصد از برگ ها را قطع کنید تا گیاه شوکه نشود.

گلدهی گل گندمی

گندمی اگر در شرایط خوبی نگهداری شود، در فصل تابستان گل های ظریف و زیبایی می دهد. گل های گندمی کوچک و ستاره ای شکل هستند. گلبرگ ها به رنگ سفید و پرچم وسط آن زرد است. گل ها در ساقه ای که به گیاهچه منتهی می شود می رویند.

سوختن نوک برگ ها

یکی از مشکلات عمده این گیاه، سوختن نوک برگ هایش است که بیشتر به دلیل کمبود رطوبت محیط و تابش مستقیم نور خورشید اتفاق می افتد.

نگهداری گل گندمی در آب

آب محیط مناسبی برای زندگی گندمی نیست. این گیاه نیاز دارد تا عناصر لازم برای زنده ماندن و رشدش را از خاک دریافت کند. اگر می خواهید گندمی را تکثیر کنید از آب استفاده نمایید و آن را ریشه دار نمایید سپس درون خاک بکارید.

شرایط نگهداری گل گندمی

نگهداری از گل گندمی بسیار آسان است. این گیاه هم به شکل سبز و هم به شکل ابلق در گلخانه ها عرضه می شود که با توجه به سلیقه و شرایط نوری خانه ی خود می توانید یکی از این دو نوع را انتخاب کنید. گندمی یک گیاه گرمسیری است و بهتر است در نقاط گرم منزل نگهداری شود.

نحوه آبیاری برای گل گندمی

گندمی مانند هر گیاه دیگری به آبیاری منظم و مرتب و به موقع نیاز دارد. خشکی بیش از حد خاک برایش قابل تحمل نیست و با پژمرده شدن و بی حالی برگ هایش به این موضوع واکنش نشان می دهد، همچنین آبیاری زیاد موجب از بین رفتن ریشه هایش می شود.

میزان آبیاری

بهترین راه برای سنجش میزان و مقدار آبیاری، توجه به رطوبت و خشکی خاک گلدان است. زمانی که سطح خاک گلدان خشک شد، بهترین زمان برای آبیاری این گیاه است.

ریشه های دوکی شکل

گندمی دارای ریشه های گوشتی و ضخیمی است که کمی از آب را در درون خود حفظ و ذخیره می کند. به همین خاطر بهتر است تا زمانی که سطح خاک رطوبت دارد، گیاه را آبیاری نکنید.

پوسیدگی ریشه

گندمی نبود رطوبت و نور را تحمل می کند اما این نحوه آبیاری ست که در بیشتر مواقع به آن ضربه می زند. اصلی ترین دلیل خراب شدن این گل، آبیاری بیش از حد است که منجر به پوسیدگی ریشه و نابودی کامل گیاه می شود.

میزان نور مورد نیاز گل گندمی

به طور کلی گندمی به نور غیرمستقیم و مکانی روشن نیاز دارد تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. گندمی دارای دو گونه سبز و ابلق است که از نظر نیاز آبی به هم شبیه هستند اما از نظر نیاز نوری کمی با هم متفاوت هستند که در ادامه به طور کامل برای شما شرح داده ایم.

گندمی سبز

گونه ی سبزش، یکی از گیاهان سایه دوست است و در بخش های کم نور خانه هم، قابلیت نگهداری و زنده ماندن را دارد و یکی از بهترین گزینه ها برای پشت پنجره شمالی و خانه های کم نور است.

گندمی ابلق

در اکثر گیاهان آپارتمانی گونه های ابلق به نور بیشتری نیاز دارند. بهترین مکان برای نگهداری گندمی به خصوص گونه ی ابلق آن کمی با فاصله از پنجره است. همچنین می توانید آن را در حیاط کنار گل های دیگر در سایه نگهداری کنید.

پنجره شرقی

یکی از بهترین پنجره ها برای گندمی، پنجره ی شرقی است زیرا نور ملایم صبحگاهی را دارد. نور سوزان ظهر، موجب سوختن و خراب شدن برگ ها می شود.

میزان نور

اگر می خواهد متوجه شوید که میزان نور گندمی کم است یا زیاد به برگ هایش دقت کنید. اگر برگ هایش درخشان است و رنگ ابلق خود را حفظ کرده و پررنگتر هم شده یعنی نور خوبی دارد. باریک شدن برگ ها نسبت به اندازه قبلی و کم رنگ شدن طرح روی آن ها به معنی کمبود نور است.

خواص گل گندمی گل گندمی سبز انواع گل گندمی گل گندمی ابلق تکثیر گل گندمی گل گندمی قرمز عکس گل گندمی روش نگهداری گل گندمی هرس گل گندمی خواص گل عنکبوتی عکس انواع گل عنکبوتی عکس گل عنکبوتی

رطوبت و دما مورد نیاز برای گل گندمی

رطوبت یکی از آپشن هایی ست که موجب رشد بهتر و سریعتر گندمی می شود. در ادامه دو روش برای افزایش رطوبت محیط و احیای گندمی که دچار سرمازدگی شده است برای شما قرار داده ایم.

غبار پاشی

یکی از راه های افزایش رطوبت برای گندمی، غبارپاشی روزانه است و بهتر است که در صبح انجام شود . آبپاش را با فاصله از گیاه گرفته و کمی اسپری کنید. جلوی نور آفتاب این کار را انجام ندهید.

جزیزه برای گل گندمی

یکی دیگر از روش های بالا بردن رطوبت محیط، درست کردن جزیره است. تعدادی سنگ ریزه یا تکه های کوچک سنگ مرمر را بر روی زیرگلدانی یا یک سینی قرار دهید. سینی را پر از آب کرده سپس گلدان را بر روی سنگ ریزه ها قرار دهید تا با تبخیر آب فضای اطراف گیاه مرطوب شود. انتهای گلدان نباید با آب در ارتباط باشد.

بهترین دما

بهترین گستره دمایی برای این گیاه، ۲۰ تا ۳۰ درجه است. گندمی مقاومت خوبی نسبت به دماهای مختلف دارد و تا حدود صفر درجه را هم تحمل می کند اما به دلیل ذات گرمسیری اش بهتر است که در مکانی نسبتا گرم نگهداری شود.

احیای گیاه سرمازده

اگر گیاه را در فصول سرد سال در بیرون از خانه نگهداری کردید و دچار سرمازدگی شده است، نگران نشوید. برگ ها را جدا کرده و گیاه را در مکانی گرم در مقابل تابش نور خورشید قرار دهید. به موقع آبیاری کنید تا جوانه های جدید از دل خاک متولد شوند.

تغذیه مورد نیاز گل گندمی

اگر می خواهید سرعت رشد گیاه خود را بالاتر ببرید و سلامتی گیاه خود را ارتقا دهید، آن را تغذیه کنید. مواد مغذی خاک بعد از مدتی از بین می روند، بهترین روش برای تامین این مواد معدنی در خاک، استفاده از کودهای تقویتی است.

رشد کم گل گندمی

یکی از علل رشد پایین گندمی، نبود مواد آلی و مواد معدنی در خاک گیاه است. اگر رشد گیاه شما بسیار کم است آن را با استفاده از کودهای محلول در آب تقویت کنید.

فصل کوددهی

بهترین زمان برای تغذیه گندمی فصل بهار و تابستان است، می توانید از کودهای مخصوص گل های آپارتمانی استفاده کنید. برای تغذیه گندمی، هر دو هفته یک بار بر اساس مقدار توصیه شده بر روی جلد کود آن را تقویت کنید.

بهترین زمان

هنگامی که گیاه را آبیاری کردید بلافاصله کود تقویتی را در آب حل کرده و به گیاه بدهید زیرا خاک خیس است و ریشه های گیاه دچار مشکل نمی شود.

تکثیر گل گندمی

گل گندمی بسیار ساده تکثیر می شود و هر فرد مبتدی و تازه کاری می تواند با استفاده از گیاهچه های آن این کار را انجام دهد. قلمه زدن، کاشت بذر و تقسیم ریشه از شیوه های تکثیر این گیاه محسوب می شوند.

تکثیر با گیاهچه درون خاک

آسان ترین روش تکثیر گندمی استفاده از گیاهچه های آن است. برای این کار گیاهچه ها را با یک چاقو یا قیچی تیز از ساقه گل دهنده جدا کنید. حال گلدانی را با خاک سبک پر کرده و ته گیاهچه ها را درون خاک قرار دهید. خاک را سیراب کنید و روی گلدان نایلون بکشید و چند سوراخ ریز ایجاد کنید. گلدان را در مکانی سایه روشن قرار دهید سپس پس از چند روز کم کم نور گیاه را بیشتر کنید.

تکثیر با گیاهچه درون آب

این روش مانند روش بالاست تنها تفاوتش در این است که ابتدا باید گیاهچه را درون آب قرار دهید. آب درون ظرف باید در حد ته گیاهچه ها باشد تا برگ های گیاهچه دچار لهیدگی و پوسیدگی نشوند. هنگامی که ریشه ها شکل گرفتند در خاک سبک کاشته و مانند بالا ادامه دهید.

بهترین زمان تقسیم ریشه

بهتر است که شیوه تقسیم ریشه و پیاز گل گندمی را در فصل بهار و ماه های فروردین و اردیبهشت انجام دهید تا نتیجه ی بهتری در پی داشته باشد.

تکثیر با تقسیم ریشه

تقسیم ریشه یکی دیگر از شیوه های تکثیر این گیاه است. برای این کار گیاه را از گلدان خارج نمایید. سپس ریشه را بسته به بزرگی بوته اش به چند قسمت تقسیم کنید. هر قسمت باید دارای ریشه مجزا و برگ هایی از گیاه باشد. حال هر قسمت را در یک گلدان تنگ و کوچک بکارید و از آن مراقبت کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.