نماد انواع گل سنبل هلندی + نگهداری پیاز گل سنبل در یخچال

نماد انواع گل سنبل هلندی + نگهداری پیاز گل سنبل در یخچال

نگهداری گل سنبل در خانه نماد انواع گل سنبل هلندی + نگهداری پیاز گل سنبل در یخچال عنوان یکی از مطالب سایت الانت …

نگهداری گل گندمی سبز و ابلق در زمستان و آب + خواص و تکثیر

نگهداری گل گندمی سبز و ابلق در زمستان و آب + خواص و تکثیر

انواع گل گندمی نگهداری گل گندمی سبز و ابلق در زمستان و آب + خواص و تکثیر عنوان یکی از مطالب سایت الانت …

نگهداری انواع گل بابا آدم در خانه + سرعت رشد گیاه و شیوه تکثیر

نگهداری انواع گل بابا آدم در خانه + سرعت رشد گیاه و شیوه تکثیر

نگهداری گل بابا آدم گل بابا آدم سمی است + علت کوچک شدن برگ بابا آدم + علت شل شدن ساقه عنوان یکی از …

گل کالانکوا

نگهداری گل کالانکوا در زمستان نگهداری انواع گل کالانکوئه علت خشک شدن گل کالانکوا خواص گل کالانکوا تفاوت گل قاشقی با کالانکوئه عکس گل کالانکوئه چیدن گل کالانکوئه عمر گل کالانکوئه تکثیر کالانکوئه گل کالانکوا قاشقی گل کالانکوا نی نی سایت انواع گل کالانکوا خواص گل کالانکوا

نگهداری گل کالانکوا در زمستان + علت خشک شدن و گل ندادن عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره نگهداری از این گل صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره گل کالانکوا

کالانکوئه گیاهی زیبا و پرطرفدار است که با شروع سرما وارد بازار گل می شود. Kalanchoe نام انگلیسی این گیاه و Kalanchoe spp نام علمی آن است. این گیاه دلربا ۱۲۰ گونه متنوع دارد و دارای طیف رنگی بالایی ست. دوره ی گلدهی این گیاه طولانی ست و از اواخر پاییز شروع می شود و تا اواخر بهار ادامه دارد.

علت محبوبیت

کالانکوا گیاهی چند ساله است و نگهداری آسان، قیمت مناسب، تنوع رنگی بالا، مقاومت به هوای سرد و خشکی خاک و عمر طولانی غنچه ها از نقاط مثبت آن به شمار می روند.  تراکم بالا و تعداد زیاد گل ها که در کنار هم روییده اند، منظره ی زیبایی را میسازد.

انواع گل کالانکوا

کالانکوئه گیاهی با برگ های گوشتی و ضخیم است و دارای گونه های بسیاری ست. K. tomentosa، K. blossfeldiana، K. daigremontiana از گونه های کالانکوئه هستند.

K. blossfeldiana

گونه ای که با شروع فصل سرما وارد بازار می شود همین گونه است که با غنچه های رنگارنگ و زیبایش دل هر رهگذری را به دست می آورد. این گونه از ماداگاسکار میهمان خانه های ما شده است.

خواب زمستانی

کالانکوا به خواب زمستانی نمی رود اما بعد از تمام شدن دوره گلدهی، به استراحت نیاز دارد تا خود را ریکاوری کند. معمولا زمان استراحت این گیاه، از اواخر مهر شروع و تا اوایل دی ماه ادامه دارد.

شروع گل انگیزی

جالب است بدانید که تنها دو روز کوتاه کافی ست تا گل انگیزی در این گیاه شروع شود. هر چه روزهای کوتاه بیشتر باشند، تعداد گل آذین ها هم بیشتر می شود. در علم گیاه شناسی گل آذین به معنای بخشی از گیاه است که گل ها بر روی آن شکل می گیرند.

سمی یا غیرسمی ؟

کلانکوا در دسته گیاهان سمی قرار دارد پس آن را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید تا مشکل بزرگی پیش نیاید.

عوض کردن گلدان

گلدان کلانکوا را زمانی که ریشه هایش از انتهای گلدان خارج شده و فضا برای گسترش ریشه ها تنگ و کوچک شد، عوض کنید. بهتر است گلدان قبلی را با گلدانی با ۱ سایز بزرگ تر تعویض نمایید.

گلدهی گل کالانکوا

این گیاه برای گلدهی به شرایط خاصی نیاز دارد و یک گیاه روز کوتاه محسوب می شود. پس در روزهای پاییزی و زمستانی که روزها کوتاه و شب ها بلند هستند به گل می نشیند اما نکته مهم و طلایی وجود دارد که باید برای گلدهی رعایت شود.

نحوه گلدهی

بهترین روش برای گلدهی مجدد گیاه در فصل پاییز و زمستان، قرار دادن کالانکوئه در جایی است که بعد از غروب خورشید تاریک و بدون نور باشد و لامپی در آن بخش خانه روشن نشود و گیاه نور را با روشنی و طلوع خورشید احساس کند.

مجبور کردن گیاه به گلدهی

برای مجبور کردن کالانگوا به گلدهی، گیاه را از طلوع خورشید و صبح زود در منطقه ای روشن قرار دهید تا نور کافی را دریافت کند اما با غروب خورشید آن را جابه جا کرده و در مکانی تاریک قرار دهید. می توانید گیاه را از ۷ شب تا ۸ صبح در مکان تاریک قرار دهید تا به گلدهی تحریک شود. دقت کنید که اگر می خواهید از این شیوه برای گیاه خود استفاده کنید باید هفته ها آن را انجام دهید. سپس بعد از گلدهی کم کم ساعات تاریکی را برای گیاه کم و کمتر کنید تا به ساعات عادی بازگردد. در غیر این صورت گیاه دچار شوک شده و آسیب می بیند.

چرا برای من گل نمی دهد ؟

مهم ترین علت گل ندادن کالانکوئه، قرار دادن آن در بخش های روشن خانه در فصل پاییز و زمستان است زیرا این گیاه نباید در هنگام غروب خورشید و شب، نوری را حس کند تا به گل بشیند.

نکته مهم درباره گل کالانکوا

نکته ی دیگری که برای گلدهی کالانکوئه مهم است، ریکاوری گیاه است. هنگامی که گیاه دوره گلدهی خود را به پایان رسانید، آن را در هوای خنک روزهای کوتاه پاییز و زمستان قرار دهید. برای هرس گیاه، ساقه را از بخشی که گل ندارد قطع کنید.

شرایط نگهداری گل کالانکوا

در فصل زمستان گیاه زیبایی را مشاهده می کنید که گل های فراوان و کوچکی دارد، رنگ گل ها به شدت زیبا و چشم نواز است این گیاه کالانکوا نام دارد و در رنگ های قرمز، صورتی، زرد و نارنجی عرضه می شود. در ادامه می توانید شرایط کامل برای نگهداری از این گیاه را مشاهده نمایید.

میزان آبیاری برای گل کالانکوا

کالانکوا را بسته به گرما و سرمای محیط زندگی خود آبیاری نمایید. اگر گیاه را در باغچه و محیط بیرون کاشته اید باید هر روز کمی آبیاری شود اما اگر گیاه را درون گلدان و در خانه نگهداری می کنید شرایط متفاوت است.

نحوه آبیاری گل کالانکوا

بهترین روش برای درک زمان درست برای آبیاری گل کالانکوا، سنجش خشکی خاک است. هنگامی که ۲ سانتی متر از سطح خاک خشک بود، گیاه را آبیاری نمایید.

ریزش گل کالانکوا

یکی از علل ریزش گل ها و غنچه های کالانکوا، آبیاری نامناسب و بیش از اندازه است. مقدار آبیاری را کمتر کنید.

نشانه های کم آبی

اگر این گیاه زیبا را تشنه نگه دارید و کمتر از میزان نیازش به او آب دهید، برگ های گوشتی و ضخیمش چروکیده شده و می ریزند. اگر کوچکترین نشانه ای از چروکیدگی در برگ ها مشاهده کردید یا میزان آبیاری کم بوده است یا تابش نور خورشید زیاد بوده است.

آبیاری زیاد گل کالانکوا

اگر کالانکوا را بیش از اندازه آبیاری نمایید، گل هایش می ریزند و ریشه اش دچار پوسیدگی و لهیدگی می شود. پوسیدگی ریشه به معنای نابودی کامل گیاه است.

فرم برگ های کالانکوا

اگر به برگ های این گل دقت کرده باشید حالتی ضخیم و گوشتی دارند. کالانکوا به دلیل نوع و فرم برگ هایش، به آبیاری بیش از حد حساس است زیرا مانند گونه های دیگر از خانواده خود، آب را در برگ هایش ذخیره می کند.

ریزش برگ های پایینی

کوچک ماندن برگ های جوان و ریزش برگ هایی که در قسمت پایین ساقه قرار دارند یکی از علل آبیاری بیش از حد و نبود زهکش در گلدان است. اگر آب از گلدان خارج شود زهکش گلدان مناسب است. آب خارج شده در زیر گلدانی را خالی کنید تا ریشه آسیب نبیند و نپوسد.

مقدار نور برای گل کالانکوا

کالانکوا در رده ی گیاهانی ست که به نور غیر مستقیم و زیاد نیاز دارند، پس باید آن را در مکانی قرار دهید که هم پرنور باشد و هم نور مستقیم خورشید را نداشته باشد.

پنجره جنوبی

یکی از بهترین پنجره های خانه و شرایط نوری مناسب برای کالانکوا، قرار دادن آن پشت پنجره ی جنوبی ست که شیشه هایش مات باشد یا پرده ای توری داشته باشد که نور از آن به شکل فیلتر شده به گیاه بتابد.

نشانه نور کم

اگر نور تامین شده برای گیاه کمتر از نیاز آن باشد، برگ های گیاه زرد شده و رشد آن کم می شود، همچنین گلدهی را مختل و موجب دراز شدن ساقه خواهد شد.

نشانه نور زیاد

یکی از نشانه های تابش نور مستقیم خورشید به برگ های کالانکوا، مشاهده لکه های سوختگی و قهوه ای رنگ بر روی برگ هاست. ایجاد رنگ های غیر عادی و لکه های قرمز رنگ بر روی برگ ها یکی دیگر از نشانه های نور زیاد است که با افزایش آنتوسیانین در گیاه رخ می دهد.

فصل زمستان

می توانید گیاه را در فصل زمستان در کنار پنجره های پرنور خانه قرار دهید زیرا در این فصل نور خورشید کم جان است و به گیاه آسیب نمی زند.

حالت افتادگی گل ها

کالانکوا برای شادابی و طراوت گل هایش به نور آفتاب نیاز دارد. اگر گیاه را از این نور محروم کنید، گل ها با وجود طراوت، حالتی افتاده و پژمرده به خود گرفته و به عبارتی سر به زیر می شوند و دیگر رویشان به سمت بالا نخواهد بود.

علت خشک شدن گل کالانکوا خواص گل کالانکوا تفاوت گل قاشقی با کالانکوئه عکس گل کالانکوئه چیدن گل کالانکوئه عمر گل کالانکوئه تکثیر کالانکوئه گل کالانکوا قاشقی گل کالانکوا نی نی سایت انواع گل کالانکوا خواص گل کالانکوا

دما و رطوبت مورد نیاز گل کالانکوا

دمای محیط و رطوبت نقش مهمی در رشد و گلدهی این گیاه دارند. اگر در مکانی زندگی می کنید که هوای گرم و خشک دارد، دفعات آبیاری کالانکوا را بیشتر کنید. این گیاه هوای معتدل را می پسندد.

دمای ایده آل برای گل کالانکوا

یکی از ایده آل ترین و بهترین دماهایی که می توانید برای نگهداری از این گیاه، فراهم کنید، ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است.

کاهش گلدهی

دما در گلدهی کالانکوا نقش مهمی دارد و اگر دمای محیط اطراف شما به زیر ۱۶ درجه برسد احتمال گلدهی در گیاه کاهش یافته و تاخیر پیدا می کند. اگر دما به بالای ۲۲ درجه برسد رشد گیاه هم کاهش می یابد و اگر دمای به ۲۷ درجه برسد، روند گلدهی متوقف می شود.

دماهای خیلی بالا یا پایین

یکی از دلایل شکل گرفتن گل های بدفرم و ناباروری گیاه در گلدهی، دمای نامناسب است. این اتفاق به دلیل خیلی بالا بودن دما و یا خیلی پایین بودن دما رخ می دهد.

ایجاد رطوبت

رطوبت یکی از آپشن هایی ست که می توانید برای هر گیاهی فراهم کنید. برای افزایش رطوبت، ظرفی را پر از آب نموده و در کنار گیاه قرار دهید تا با افزایش رطوبت محیط، شاداب تر و خوشحال تر شود.

نحوه تقویت و خاک مورد نیاز گل کالانکوا

انتخاب خاک مناسب و نحوه تقویت گیاهتان از مهم ترین بخش های نگهداری از آن است. بهترین خاک برای کالانکوا، خاکی سبک با قدرت زهکشی بالاست زیرا این گیاه خیسی مداوم خاک را دوست ندارد و به پوسیدگی ریشه حساس است.

بهترین خاک

یکی از ترکیبات خاکی مناسب برای کالانکوا ترکیب کردن ماسه، خاک کاکتوس، خاک برگ و باغچه است. همچنین خاک های آماده کاشت برای این گل مناسب هستند، می توانید کمی پرلیت به خاک اضافه کنید تا زهکشی آن بالاتر برود.

PH خاک برای گل کالانکوا

بهتر است برای کالانکوا از خاکی استفاده کنید که PH آن میان ۶٫۵ تا ۸٫۵ باشد. PH خاک نشان‌ دهنده و تعیین کننده ی مقدار اسیدی و یا بازی بودن خاک است.

زمان کوددهی گل کالانکوا

بهترین زمان برای کوددهی کالانکوا، از اوایل خرداد ماه تا اواخر شهریور است که گیاه در حال رشد است و در وضعیت استراحت نیست.

از چه کودی استفاده کنیم ؟

می توانید از کودهای کامل و یا کودهای گلدهی استفاده نمایید و طبق دستور نوشته شده بر روی جعبه کود عمل کنید.

گل کالانکوا را چگونه تکثیر کنیم

کالانکوا به آسانی و از سه شیوه کاشت بذر، قلمه ی ساقه و قلمه ی برگ تکثیر می شود. در ادامه انتخاب با شماست تا تکثیر را با روشی که دوست دارید انجام دهید.

بهترین زمان

بهترین زمان برای انجام تکثیر از طریق قلمه ی ساقه، فصل بهار و تابستان است که گلدهی گیاه رو به اتمام است. با هرس و بریدن شاخه های اضافی کالانکوا، به گیاه کمک خواهید کرد تا انرژی از دست رفته خود را بازگرداند و با ساقه های بریده شده گلدان زیبای دیگری به گلدان هایتان اضافه خواهد شد، یعنی یک تیر و دو نشان.

بهترین روش

بهترین روش برای تکثیر کالانکوآ، استفاده از قلمه ی ساقه است. احتمال موفقیت در این روش بالا و نتیجه بخش است. در این روش اگر شرایط به خوبی فراهم شود، قلمه ها در حدود ۱۰ تا ۱۵ روز ریشه دار می شوند.

تکثیر گل کالانکوا با قلمه ساقه

این روش معمول ترین شیوه برای تکثیر این گیاه است. می توانید قلمه ها را به شکل مستقیم در خاک قرار دهید. روش دیگر قرار دادن قلمه ها در آب و کاشت آن ها پس از ریشه دار شدن است. بهترین زمان برای قلمه ی ساقه، فصل بهار است.

مرحله ی اول

قلمه ها را از ساقه هایی بدون گل و سالم و بالغ انتخاب کنید. با استفاده از یک قیچی تیز، ساقه ها را به اندازه ی ۱۰ سانتی متر جدا نمایید. برگ های پایینی ساقه را جدا کنید. هر قلمه باید ۲ تا ۴ برگ داشته باشد.

مرحله ی دوم

قلمه ها را ۲۴ تا ۴۸ ساعت در مکانی تاریک قرار دهید. این کار برای پینه بستن بخش های بریده شده گیاه است. با این کار احتمال از بین رفتن قلمه کاهش می یابد.می توانید از هورمون ریشه زایی استفاده کنید تا احتمال گرفتن قلمه و ریشه زدن آن افزایش پیدا کند.

مرحله ی سوم

برای کاشت قلمه ها از کمپوست یا خاکی سبک با زهکشی بالا استفاده نمایید و بستر کاشت را آماده کنید. بخش کوچکی از پایین ساقه را نمدار کرده و درون پودر هورمون ریشه زایی بغلتانید. با زدن ضربات آرام به قلمه پودر اضافی را بتکانید، به خاطر داشته باشید که پودر باید در بخشی که درون خاک قرار می گیرد زده شود نه بیشتر.

مرحله ی چهارم

قلمه ها را به آرامی درون خاک و در محیطی روشن با نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید. بهتر است تا زمان ریشه دار شدن گیاه، خاک را به شکلی که کمی مرطوب باشد حفظ کنید و به قلمه ها خشکی ندهید.

مرحله ی پنجم

بهترین دما برای قلمه ها ۲۰ درجه سانتی گراد است. می توانید یک پلاستیک با چند سوراخ ریز بر روی گلدان بکشید تا رطوبت محیط قلمه ها افزایش پیدا کرده و سریعتر رشد کنند. اگر بخواهید می توانید اول ساقه ها را در آب قرار دهید تا ریشه دار شوند سپس مانند بالا در خاک بکارید.

تکثیر گل کالانکوا با قلمه برگ

شاید فکرش را هم نکنید اما می توانید با مراقبت از یک برگ این گیاه در شرایط مناسب، آن را به یک گلدان زیبا و پرپشت تبدیل کنید. این روش یکی از بامزه ترین و جالب ترین شیوه ها برای تکثیر کالانکوئه است.

مرحله ی اول

برای انجام این روش، برگ های بزرگ و پایینی گیاه را انتخاب کنید. چند برگ درشت را به آرامی با دست جدا کنید. انتهای برگ را باید به طور کامل از ساقه جدا نمایید.

مرحله ی دوم

با استفاده از یک خاک مناسب و سبک بستر کاشت را آماده کرده و برگ ها را به شکلی که نیمی از آن ها در خاک قرار بگیرد بکارید. می توانید برای نتیجه بهتر از پیت ماس درون ترکیب خاکتان استفاده نمایید.

مرحله ی سوم

آبیاری را به شکل منظم و مرتب انجام دهید. برگ ها را در معرض نور شدید و مستقیم آفتاب قرار ندهید. مکانی روشن با نور ملایم و غیر مستقیم برای برگ ها مناسب است. بهتر است که بستر کاشت را مرطوب نگه دارید تا جوانه ها تشکیل شوند.

مرحله ی چهارم

بعد از گذشت مدتی، جوانه هایی از کنار و لبه های برگ بیرون می آید. زمانی که جوانه ها رشد کردند و بزرگ شدند، آن ها را به آرامی جدا کرده و به شکل مجزا در گلدانی بکارید.

تکثیر گل کالانکوا با بذر

تکثیر از طریق کاشت بذر به زمان زیادی نیاز دارد اما در کنار این مدت طولانی جذابیت های خودش را هم دارد. از کاشت بذرها تا تبدیل شدن آن ها به یک گیاه حدود ۱۰ ماه طول می کشد. بذرهای کالانکوا بسیار کوچک و ریز هستند.

زمان کاشت

بسیاری از پرورش دهندگان این گیاه، بذر های کالانکوا را از اوایل زمستان و دی ماه تا اوایل تابستان و تیر ماه می کارند. برخی دیگر بذرها را به شکل تدریجی در طول سال می کارند.

مرحله ی اول

برای بستر کاشت از خاک هایی با زهکشی بالا استفاده کنید که آب به راحتی از آن عبور کند. یکی از ترکیبات مناسب برای بستر کاشت بذرها، ترکیب پیت ماس با شن است. بذرها برای جوانه زنی و تندش به نور خوبی نیاز دارند.

مرحله ی دوم

بذرها را به آرامی در بستر کاشت بکارید و خاک را به طور مرتب مرطوب نگه دارید. قرار دادن کیسه پلاستیکی با سوراخ های ریز بر روی بستر کاشت، به افزایش رطوبت محیط و جوانه زدن آن ها کمک می کند.

مرحله ی سوم

هنگامی که بذرها سبز شدند و رشد کردند آن ها را در گلدان های مجزا بکارید. از جوانه های سبز شده مراقبت کنید تا هر کدام به گیاهی بالغ تبدیل شده و با گل های زیبایشان شما را لبریز از شادی و طراوت کنند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 29 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.