تکثیر و نگهداری گل آگلونما برفی و قرمز + خواص و چیدن گل آگلونما

تکثیر و نگهداری گل آگلونما برفی و قرمز + خواص و چیدن گل آگلونما

گل آگلونما گل آگلونما را با چه شرایطی در خانه نگهداری کنیم عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با …

نگهداری گل بگونیا خالدار + علت رشد نکردن و سوختن نوک برگ

نگهداری گل بگونیا خالدار + علت رشد نکردن و سوختن نوک برگ

نگهداری گل بگونیا خالدار نگهداری گل بگونیا خالدار + علت رشد نکردن و سوختن نوک برگ عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. …

آموزش کاشت زعفران در گلدان و باغچه + فصل و زمان کاشت زعفران

آموزش کاشت زعفران در گلدان و باغچه + فصل و زمان کاشت زعفران

کاشت زعفران در خانه آموزش کاشت زعفران در گلدان + فصل و زمان کاشت زعفران موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. در …

گل بنفشه آفریقایی

انواع گل بنفشه آفریقایی زیباترین گل بنفشه آفریقایی تکثیر گل بنفشه آفریقایی عکس گل بنفشه آفریقایی تغذیه بنفشه آفریقایی دلیل پژمرده شدن گل بنفشه آفریقایی آبیاری بنفشه آفریقایی نگهداری بنفشه آفریقایی باغ شیشه ای عکس انواع گل بنفشه افریقایی

نگهداری انواع گل بنفشه آفریقایی در منزل + تکثیر و دلیل پژمرده شدن عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره شرایط نگهداری از این گل زیبا صحبت کرده ایم . امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

آشنایی با گل بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی با گل های کوچک و منحصر به فرد خود به هر خانه ای آرامش و زیبایی می بخشد. در زبان انگلیسی African violet نامیده می شود و از خانواده Gesneriaceae است. یکی از دلایل محبوبیت این گل، برگ های مخملی و زیبای آن است. آفریقای شرقی و تانزانیا زادگاه اصلی بنفشه آفریقایی هستند.

انواع گل بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی دارای سه گونه است. گونه ی اول بنفشه آفریقایی مینیاتوری نامیده می شوند و حدود ۲۰ سانتی متر عرض دارند. گونه ی دوم بنفشه آفریقایی استاندارد نامیده می شوند و حدود ۲۲ تا ۲۸ سانتی متر عرض دارند. گونه ی سوم بنفشه آفریقایی بزرگ نامیده می شوند و بالای ۳۰ سانتی متر عرض دارند.

نور مصنوعی

برخلاف بسیاری از گیاهان، بنفشه آفریقایی حتی با نور مصنوعی هم رشد می کند و نسبت به شرایط نوری بسیار سازگار ست.

علت محبوبیت

بنفشه آفریقایی به دلیل فرم زیبا و متنوع گل هایش، مخملی بودن برگ هایش، قیمت مناسب و شرایط نگهداری نسبتا آسان در دسته گیاهان پرطرفدار آپارتمانی قرار دارد و بسیار محبوب است.

کرک برگ ها

بنفشه آفریقایی دارای برگ های کرکی شکل است، به همین خاطر گرد و غباری بیشتری نسبت به گیاهان دیگر می گیرد. این آلودگی ها موجب کاهش نور دریافتی گیاه می شوند پس برگ های گیاهتان را به شکل مرتب با یک برس نرم به آرامی تمیز کنید.

آب ممنوع

بنفشه آفریقایی به خاطر جنس و پرزهای روی برگ هایش نسبت به ریزش آب حساس است و در صورت بی توجهی و خیس شدن مکرر برگ ها، گیاه را از دست خواهید داد.

نوع گلدان

بهترین گلدان برای بنفشه آفریقایی، گلدان های پلاستیکی هستند زیرا در گلدان های سفالی و سرامیکی املاح تجمع پیدا می کنند و سرما به ریشه های حساس گیاه آسیب می زند.

هرس کردن بنفشه آفریقایی

این گیاه نیاز به هرس خاصی ندارد. هنگامی که گل های بنفشه آفریقایی خشک می شوند آن ها را چیده و از بوته جدا نمایید تا گیاه انرژی اش را صرف ساخت غنچه های دیگر کند. همچنین برگ های پلاسیده و خشک شده را از گیاه جدا نمایید.

قارچ سفیدک

یکی از مهم ترین دلایل از بین رفتن این گیاه، قارچ سفیدک است که به خاطر هوای سرد ایجاد می شود. در شب های سرد بنفشه آفریقایی را با فاصله از پنجره قرار دهید تا در مجاورت هوای سرد قرار نگیرد.

بنفشه آفریقایی سمی یا غیرسمی

بنفشه آفریقایی در دسته گیاهان سمی قرار ندارد و برای کودکان و حیوانات خانگی بی ضرر است اما به علت برگ های حساس گیاه بهتر است دور از دسترس کودکان نگهداری شود تا آسیب نبیند.

سایز گلدان

بهترین سایز گلدان برای بنفشه آفریقایی، گلدانی است که سایز آن یک سوم قطر بوته ی گل باشد. زیرا برگ ها از گلدان بیرون می زنند و نوک آن ها با خاک خیس ارتباطی نخواهد داشت. اگر بنفشه آفریقایی را در گلدانی بزرگتر از بوته اش بکارید، گیاه توجه خود را معطوف ریشه می کند و گلدهی اش متوقف می شود.

شرایط نگهداری گل بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی یکی از متنوع ترین گیاهان آپارتمانی است. نوع برگ ها و فرم گل و رنگ آن ها در هر گلی منحصر به فرد و دارای زیبایی به خصوصی است. بنفشه آفریقایی جز آن دسته از گیاهانی ست که برای گلدهی منظم به شرایط مناسبی نیاز دارد. آبیاری منظم ، شرایط نوری مناسب و استفاده از گلدان متناسب با گیاه از دلایل موفقیت در نگهداری این گیاه هستند. اگر می خواهید این گیاه لطیف و حساس را در خانه ی خود نگهداری کنید ادامه ی مطلب را از دست ندهید.

مقدار آبیاری برای گل بنفشه آفریقایی

گل بنفشه آفریقایی به خاکی نسبتا مرطوب نیاز دارد اما به خاطر داشته باشید که نباید در حالت غرقاب قرار بگیرد. همچنین قبل از آبیاری مجدد اجازه دهید خاک کمی خشک شود. آبیاری این گل از طریق دو روش صورت می گیرد: زیر گلدانی و آبیاری از بالای گلدان

آبیاری با زیر گلدانی

این روش بسیار ساده است، کافی ست تا زیر گلدانی یا کمی از یک تشت را از آب پر کنید. سپس گلدان را حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه درون آب قرار دهید تا آب به سمت خاک گلدان جذب شده و سطح خاک مرطوب شود. حسن آبیاری با زیر گلدانی این است که برگ های گیاه خیس نمی شوند.

آبیاری از بالا

اگر می خواهید این گیاه را مانند بقیه گیاهان خود از بالا آبیاری نمایید، به آرامی برگ بنفشه را بالا ببرید و خیلی آرام از کنار گلدان آن را بدون خیس شدن برگ هایش سیراب کنید. حسن آبیاری از بالا این است که املاح و نمک بر روی سطح خاک جمع نمی شود.

آب ریختن روی برگ

یکی از مهم ترین نکته ها برای نگهداری از بنفشه آفریقایی، دقت در هنگام آبیاری گیاه است به خصوص در هنگام آبیاری از بالا. ریختن قطرات آب بر روی برگ های بنفشه آفریقایی موجب قارچی شدن و از بین رفتن آن ها می شود.

شوک ناشی از آب سرد

بنفشه آفریقایی نسبت به آبیاری با آب سرد حساس است و دچار شوک می شود. اگر گل ها فرو افتاده اند و یا روی برگ ها لکه ایجاد شده احتمالا ناشی از شوک آبیاری با آب سرد است. این گیاه را با آب ولرم آبیاری نمایید.

انواع گل بنفشه آفریقایی زیباترین گل بنفشه آفریقایی تکثیر گل بنفشه آفریقایی عکس گل بنفشه آفریقایی تغذیه بنفشه آفریقایی دلیل پژمرده شدن گل بنفشه آفریقایی آبیاری بنفشه آفریقایی نگهداری بنفشه آفریقایی باغ شیشه ای عکس انواع گل بنفشه افریقایی

مقدار نور برای گل بنفشه آفریقایی

هر گیاه برای انجام عمل فتوسنتز به نور نیاز دارد. بنفشه آفریقایی در نور نسبتا کم هم رشد می کند اما به خاطر داشته باشید که برای گلدهی منظم به نور کافی نیاز دارد.

پنجره شرقی

نور صبحگاهی فیلتر شده از یک پنجره شرقی یکی از بهترین شرایط نوری ست که می توانید برای بنفشه خود فراهم کنید. تابش خورشید در صبح ملایم و سودمند است و برای بسیاری از گیاهان توصیه می شود.

پنجره جنوبی

پرنور ترین پنجره ی خانه، پنجره ی جنوبی است که حدود ۳ تا ۴ ساعت نور دارد. می توانید بنفشه هایتان را در فصل زمستان که نور خورشید کم جان است پشت پنجره جنوبی قرار دهید. اگر می خواهید در بهار و تابستان هم گیاه را پشت این پنجره قرار دهید بهتر است که آن را با فاصله از پنجره بگذارید.

نور مصنوعی

بنفشه آفریقایی به نور مصنوعی لامپ واکنش نشان می دهد و با آن به خوبی رشد می کند. بسیاری از افراد عقیده دارند که این گیاه سازگاری خوبی نسبت به نورهای مصنوعی دارد. لامپ های فلوئورسنت سفید بهترین گزینه برای این گیاه هستند.

مقدار نور مناسب

اگر می خواهید متوجه شوید که نور گیاه مناسب است یا نه، به برگ هایش دقت کنید. اگر دمبرگ های گیاه متمایل به بالا و بیش از حد بلند و کشیده است و اگر رنگ برگ ها سبز تیره شده و گلدهی گیاه ضعیف است به احتمال خیلی زیاد نور گیاه کم است. اگر برگ ها رنگ روشن و متمایل به زرد دارند احتمالا نور زیاد است. لکه های سوختگی بر روی برگ های گیاه، نشانه شدت بالای نور است.

میزان دما و رطوبت برای گل بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی هر چه شب ها گرم تر و روزها خنک تر باشند، بهتر رشد و گلدهی می کند. دمای ۲۵ درجه موجب گلدهی فراوان و رشد مناسب گیاه می شود اما گلبرگ ها رنگ پریده و کوچکتر از سایز اصلی خود می شوند.

بهترین دما برای گل بنفشه آفریقایی

بهترین دما برای نگهداری و پرورش بنفشه آفریقایی در آپارتمان گستره دمایی ۱۸ تا ۲۶ درجه است.

ارتباط سفیدک با دما

یکی از آفات و مشکلات اصلی بنفشه آفرقایی، قارچی به نام سفیدک است که خود را به شکل پودری سفیدرنگ بر روی برگ ها نشان می دهد. هنگامی که دما از ۱۸ درجه پاییتر بیاید، احتمال بروز بیماری قارچی سفیدک افزایش پیدا می کند.

رطوبت مورد نیاز

اگر هوای اطراف بنفشه آفریقایی خشک و بدون رطوبت باشد، غنچه هایش را از دست می دهد زیرا خشک می شوند. بهترین روش برای تامین رطوبت، قرار دادن ظرفی پر از آب در کنار بوته ی گل است. با تبخیر شدن آب درون ظرف، هوای اطراف گیاه مرطوب می شود.

انواع گل بنفشه آفریقایی زیباترین گل بنفشه آفریقایی تکثیر گل بنفشه آفریقایی عکس گل بنفشه آفریقایی تغذیه بنفشه آفریقایی دلیل پژمرده شدن گل بنفشه آفریقایی آبیاری بنفشه آفریقایی نگهداری بنفشه آفریقایی باغ شیشه ای عکس انواع گل بنفشه افریقایی

تغذیه گل بنفشه آفریقایی

مانند هر گیاه گلداری، بنفشه آفریقایی هم به تغذیه منظم برای ساختن غنچه و گل های جدید نیاز دارد. در گلخانه ها و گلفروشی ها کودهای مخصوص بنفشه آفریقایی به فروش می رسد که می توانید از آن ها استفاده کنید.

رشد بهتر گل بنفشه آفریقایی

اگر گیاه شما جوان است و به گلدهی نرسیده، از کودهای با مقادیر بالای نیتروژن استفاده کنید تا رشد خوبی داشته باشد و سریعتر به گلدهی برسد.

گلدهی بهتر گل بنفشه آفریقایی

اگر گیاه شما به سن گلدهی رسیده است و می خواهید آن را تقویت کنید، از کودهایی با مقادیر بالای فسفر و پتاسیم استفاده کنید. کود ۱۴-۱۲-۳۶ برای این منظور مناسب است زیرا فسفر بالایی دارد.

مقدار کوددهی گل بنفشه آفریقایی

بسیاری از افراد به علت تفکری اشتباه، کود بیشتری به گیاه خود می دهند تا نتیجه ی بهتری دریافت کنند اما این کار بسیار غلط است. حتما مقدار نوشته شده بر روی جعبه را مطالعه کنید و همان مفدار توصیه شده را به گیاه خود بدهید.

بهترین زمان تغذیه

به خاطر داشته باشید که به هیچ گیاهی در زمانی که تشنه است و خاکش خشک شده کود ندهید زیرا ریشه دچار آسیب می شود. بهترین زمان کوددهی زمانی است که خاک گلدان خیس است.

تکثیر گل بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی به آسانی و از روش های متعددی تکثیر می شود. قلمه ی ساقه، قلمه ی برگ، کاشت بذر و قلمه ی دمگل همگی از روش های تکثیر این گل زیبا هستند.

تکثیر با قلمه برگ

یکی از به صرفه ترین و راحت ترین روش های تکثیر استفاده از قلمه برگ است. برای این کار کافی ست تا برگ های بزرگ و سالم را با استفاده از یک قیچی تیز از انتهای دمبرگ قطع کنید. سپس برگ را در آب قرار دهید تا ریشه بدهد یا در خاک سبک بکارید. می توانید روی قلمه های کاشته شده پلاستیک بکشید و سوراخ ریزی برای تبادل هوا قرار دهید تا حالت گلخانه ای ایجاد شود.

تکثیر با قلمه دُمگل

دُمگل همان ساقه ای است که گل ها بر روی آن شکل گرفته اند و دارای دو برگ کوچک است. این ساقه را حدود ۲ سانت پایین تر از برگ ها قطع کرده و گل هایش را جدا کنید سپس در خاک سبک قرار دهید تا ریشه دار شود.

تکثیر با قلمه ساقه

اگر گیاه شما سن بالایی دارد این روش برای شما مناسب است. برای انجام این کار ساقه های انتهایی گیاه به طول ۴ تا ۶ سانتی متر بریده و جدا کنید. سپس در خاک مخصوص این گل بکارید. به قلمه خشکی ندهید و در بستری نسبتا مرطوب از آن نگهداری کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 19 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.