مطالب پر بازدید
مدل کفش های دخترانه با جدیدترین طرح های اسپرت و پاشنه دار

مدل کفش های دخترانه با جدیدترین طرح های اسپرت و پاشنه دار

مدل کفش های دخترانه مدل کفش های دخترانه با جدیدترین طرح های اسپرت و پاشنه دار موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. …

شیک ترین مدل مانتو زنانه با طرح های مزون دوز اینستاگرامی

شیک ترین مدل مانتو زنانه با طرح های مزون دوز اینستاگرامی

شیک ترین مدل مانتو زنانه شیک ترین مدل مانتو زنانه با طرح های مزون دوز اینستاگرامی موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. …

مدل مانتو جلوبسته دخترانه + مدل مانتو شیک و باکلاس جلو بسته

مدل مانتو جلوبسته دخترانه + مدل مانتو شیک و باکلاس جلو بسته

مدل مانتو جلوبسته دخترانه مدل مانتو جلوبسته دخترانه + مدل مانتو شیک و باکلاس جلو بسته موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. …

گل آگلونما

خواص گل آگلونما تلفظ گل آگلونما گل آگلونما ابلق نگهداری گل آگلونما گل آگلونما قرمز مضرات گل آگلونما چیدن گل آگلونما

گل آگلونما را با چه شرایطی در خانه نگهداری کنیم عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره این گیاه زیبا صحبت کرده ایم . امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره گل آگلونما

این گیاه زیبا از خانواده ی آراسه است و در مقابل خشکی، کمبود نور و سایه مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. آگلونما گزینه ی مناسبی برای افرادی ست که وقت زیادی برای رسیدگی به گل و گیاهان خود ندارند. آگلونما به عنوان گیاهی رومیزی مورد استفاده قرار می گیرد و مکانی که نور غیرمستقیم داشته باشد بهترین مکان برای این گیاه است.

اسامی گل آگلونما

در زیان فارسی با نام زیبای نخ درخشان، در زبان انگلیسی Chinese evergreen نامیده و نام علمی اش Aglaonema treubii است. همیشه سبز یکی دیگر از اسامی جالبی ست که چینی ها بر روی آن گذاشته اند و با توجه به مقاوم بودن این گیاه برایش انتخاب شده است.

زادگاه

هر کدام از گیاهانی که از آن ها نگهداری می کنیم، موطن و زادگاهی دارند. آگلونمای زیبا، بومی جنوب شرق آسیا و مناطق نیمه گرمسیری است.

حفظ حالت برگ ها

اگر فیلم های آنباکسینگ گیاهان در فضای مجازی را مشاهده کرده باشید، روزنامه و یا مقوای بزرگی را دور برگ ها می پیچند تا برگ ها دچار آسیب نشوند و حالت خود را حفظ کنند. شما می توانید از این روش برای حفظ حالت برگ های آگلونما به سمت بالا استفاده کنید کافی ست تا هر ماه یک تا سه روز روزنامه بزرگی را به دور برگ ها بچسبانید. دقت کنید که به آرامی همه برگ ها را در وسط جمع کرده سپس روزنامه را دورشان بپیچید. این کار برای گیاهانی که حالت رو به بالای برگ هایشان را از دست داده و به پایین آویزان شده اند مناسب است.

علت محبوبیت

آگلونما در رده ی محبوب ترین گیاهان آپارتمانی قرار دارد. نگهداری آسان، تنوع گونه و رنگی بالا، تصفیه هوای منزل شما و مقاومت آن نسبت به شرایط محیطی از دلایل محبوبیت این گیاه هستند.

خواص گل آگلونما

در ناسا تحقیقات گسترده ای درباره گیاهانی که می توانند هوای خانه را از سموم و آلودگی پاک کنند انجام شده است. آگلونما یکی از گیاهانی ست که طبق تحقیقات ناسا هوای خانه را به شکل طبیعی سم زدایی می کند. این گیاه یکی از بهترین گیاهانی ست که می توانید برای تصفیه هوای خانه از آن استفاده کنید.

مشخصات

این گیاه زیبا دارای ساقه هایی کوتاه است. برگ های آگلونما از غلاف بیرون آمده اند و به شکل نیزه ای هستند. برگ ها به سمت پایین خم شده و حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر طول دارند.

شکل گلدان

به علت فرم برگ ها که رو به پایین است، گلدان های دایره ای شکل بهترین گزینه برای آگلونما هستند و زیبایی آن را دوچندان می کنند.

نیاز نوری

این گیاه دارای انواع بسیاری است که از لحاظ شکل ظاهری به هم شبیه هستند و دارای رنگ های مختلفی هستند که در مقدار نور مورد نیاز آن ها تفاوت ایجاد می کند زیرا گیاه برای تولید کردن رنگدانه ها در برگ نیازمند نور بیشتری است پس هر چه رنگ گیاه تیره تر باشد نیاز به نور کمتری هم دارد.

زرد شدن برگ ها

یکی از اصلی ترین مشکلات این گیاه، زرد شدن برگ هایش است که یا به دلیل آفت و رطوبت زیاد اتفاق افتاده و یا به دلیل خشکی زیاد. اگر برگ های زرد شده مربوط به قسمت پایین گیاه هستند این یک روند طبیعی در رشد گیاه است.

گل و میوه آگلونما

جالب است که این گیاه زیبا هم گل می دهد و هم میوه. گل هایش به گل های اسپاتی فیلوم بسیار شبیه هستند و رنگی سفید دارند. اگر گیاه شما به مرحله گلدهی و میوه دهی رسیده، نشان دهنده ی نگهداری درست شماست. میوه ها قرمز رنگ و سمی هستند. هنگامی که گیاه، گل داد آن را بچینید تا رشد گیاه متوقف نشود.

مناسب برای حمام

اگر دوست دارید در حمام خانه ی خود گیاهی قرار دهید، آگلونما به دلیل نیاز رطوبتی بالا گزینه ای مناسب برای قرار دادن در حمام است.

شیره سمی

آگلونما گیاه مناسبی برای خانه است اما باید نسبت به شیره آن دقت کنید زیرا سمی ست. این شیره زمانی که ساقه و یا برگ ها بریده می شوند از بخش بریده شده و زخمی گیاه بیرون می آید سپس خشک می شود.

هرس گل آگلونما

این گیاه رشد متوسطی دارد و نیازی نیست به شکل مرتب هرس شود. کافی ست تا با زرد و خشک شدن برگ ها، آن ها را جدا و قطع نمایید تا انرژی گیاه ذخیره شده و به هدر نرود.

عوض کردن گلدان

هر ۲ سال یک بار گلدان آگلونما را با گلدانی که ۱ سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد تعویض نمایید تا ریشه ها فضای کافی و مناسبی داشته باشند. بهتر است این کار را در فصل بهار انجام دهید.

خواص گل آگلونما تلفظ گل آگلونما گل آگلونما ابلق نگهداری گل آگلونما گل آگلونما قرمز مضرات گل آگلونما چیدن گل آگلونما

انواع گل آگلونما

برگ های این گیاه به شکل بیضی ، بزرگ و براق هستند. هر برگ در وسط خود خطی دارد و با ساقه ای کوتاه به ریشه وصل شده است. این گیاه دارای گونه های زیادی ست که مشهور ترین آن ها را برای شما معرفی کرده ایم.

گل آگلونما برفی

یکی از مشهورترین گونه ها در آگلونما، نوع سفید و برفی آن است. آگلونما برفی به نور نسبتا زیادی نیاز دارد تا رنگ سفید برگ هایش را حفظ کند. اگر خانه ی شما نور کمی دارد بهتر است که سمت این گونه نروید و از گونه های دیگر استفاده کنید.

گل آگلونما بلک

یکی دیگر از محبوب ترین گونه های این گیاه، آگلونما بلک است. اطراف برگ های آگلونما بلک سبز تیره و میان برگ هایش سبز روشن است که جذابیت خاصی به گیاه داده است. اگر خانه ای کم نور دارید این گیاه مناسب خانه ی شماست .

گل آگلونما قرمز

این نوع از آگلونما، دلرباترین گونه ی آن است که با رنگ قرمز برگ هایش که در میان سبزی آن محصور شده، حسابی دلبری می کند. به علت وجود رنگ قرمز در برگ ها به نور نسبتا زیادی نیاز دارد تا رنگ زیبایش را حفظ کند.

گل آگلونما کاهویی

این نوع از آگلونما را به واسطه برگ هایش که به رنگ کاهو هستند به راحتی می توانید شناسایی کنید. برگ های آگلونما کاهویی با توجه به نامش رنگ کاهو را دارند و روی هر برگ خطوطی با سبز تیره وجود دارد. این گیاه نه نور زیاد می خواهد و نه نور کم. باید نور مناسب و متوسطی برای گیاه خود فراهم کنید تا طراوت خود را از دست ندهد.

خواص گل آگلونما تلفظ گل آگلونما گل آگلونما ابلق نگهداری گل آگلونما گل آگلونما قرمز مضرات گل آگلونما چیدن گل آگلونما

شرایط نگهداری گل آگلونما

یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم که برای مکان های عمومی مثل بانک و دفاتر و اداره ها مناسب است. آگلونما را می توان در خانه هایی که نور کمی دارند هم نگهداری کرد زیرا مقاومت خوبی نسبت به شرایط نوری و سایه دارد. رشد این گیاه آرام تا متوسط است و برای کسانی که وقت هرس و رسیدگی به گیاهان با رشد بالا را ندارند مناسب است.

آبیاری مورد نیاز

هر گیاه با توجه به شرایط نوری و دمایی محیط خود آبیاری می شود. با چک کردن سطح خاک، گیاه را آبیاری نمایید. اگر حدود ۳ تا ۴ سانت از سطح خاک خشک شده بود گیاه را سیراب کنید.

نور مورد نیاز

هر گونه ی آگلونما با توجه به رنگ برگ هایش به نور خاصی نیاز دارد که در بخش انواع گونه ها برای شما شرح داده ایم. به طور کلی پنجره شمالی به دلیل داشتن نور غیر مستقیم برای این گیاه به عنوان یک گزینه عالی به شمار می رود.

رطوبت مورد نیاز

رطوبت مورد نیاز این گیاه را می توانید با ۲ بار غبار پاشی با آب جوشیده شده و سرد شده در هفته برای گیاه فراهم کنید تنها به خاطر داشته باشید که گیاه نباید در معرض تابش نور خورشید باشد. همچنین درست کردن جزیره و یا قرار دادن ظرفی پر از آب در کنار گیاه به افزایش رطوبت محیط کمک می کند. وجود لکه های قهوه ای بر روی برگ ها نشانه ای از خشکی محیط است.

تغذیه مورد نیاز

آگلونما نیاز زیادی به تغذیه و کوددهی ندارد اما اگر می خواهید رشد آن را افزایش دهید، ماهی ۲ بار با استفاده از کودهای مخصوص گل های زینتی و آپارتمانی در فصول رشد مثل فصل بهار و تابستان گیاه را تقویت کنید.

دمای مورد نیاز

گستره ی دمایی ۱۵ تا ۲۴ درجه برای آگلونما ایده آل و مناسب است. این گیاه گرمسیری ست و به سرما مقاوم نیست. پس از گیاه در مقابل سرما محافظت کنید. گیاه را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید.

خاک مورد نیاز

بهترین محیط رشد را می توانید با استفاده از خاگ برگ برای این گیاه فراهم کنید. همچنین خاک هایی که زهکشی بالا دارند و سبک هستند برای آگلونما مناسبند. می توانید از ترکیب خاک برگ، پیت ماس، خاک باغچه و ماسه استفاده کنید. اگر خاک آماده استفاده می کنید مقداری پیت ماس به آن اضافه کنید تا سبک تر شود.

خواص گل آگلونما تلفظ گل آگلونما گل آگلونما ابلق نگهداری گل آگلونما گل آگلونما قرمز مضرات گل آگلونما چیدن گل آگلونما

گل آگلونما را چگونه تکثیر کنیم

هر گیاهی به روش های متفاوتی تکثیر می شود که اکثرا این تکثیر از طریق برگ و ساقه های گیاه صورت می گیرد. تکثیر آگلونما به تکثیر گیاه دیفن باخیا شباهت دارد. آگلونما از سه شیوه کاشت بذر، قلمه زدن و تقسیم بوته یا ریشه زیاد می شود. کاشت بذر زمانبر ترین و تقسیم ریشه یکی از سریع ترین روش های تکثیر این گیاه است.

تکثیر گل آگلونما با تقسیم ریشه

تقسیم ریشه یکی از روش هایی است که می توانید با آن یک گلدان را به چند گلدان تبدیل کنید. این روش بسیار ساده است و هر فرد مبتدی می تواند آن را انجام دهد. بهترین زمان برای انجام این روش فصل بهار و تابستان و از اردیبهشت ماه تا تیر ماه است.

مرحله ی اول

برای انجام این روش، ابتدا گیاه را به آرامی از گلدان خارج کنید و با استفاده از یک چاقو یا قیچی تیز جوانه های جدید گیاه که حداقل دارای دو برگ و کمی ریشه هستند را انتخاب و جدا نمایید.

مرحله ی دوم

حال جوانه های جدا شده که هر کدام دارای برگ و ریشه هستند را در گلدانی کوچک با قطر ۱۰ سانت بکارید. بهترین خاک برای گلدان ها، خاک کمپوست است. پس از قرار دادن جوانه ها خاک را به خوبی فشرده کنید تا ریشه دچار مشکل نشود و هوا نبیند.

مرحله ی سوم

گیاه را سیراب کنید و با مشاهده خشکی خاک آبیاری مجدد را انجام دهید. می توانید روی گلدان پلاستیکی که چند سوراخ داشته باشید بکشید تا برای جوانه ها هوای گلخانه ای ایجاد شود و سریعتر رشد کنند.

مرحله ی چهارم

جوانه ها باید دور از تابش مستقیم آفتاب و در محیطی با نور غیر مستقیم قرار بگیرند. بهترین دما برای جوانه ها ۲۰ درجه سانتی گراد است. حدود ۳ تا ۸ هفته طول می کشد تا ریشه دهی جوانه ها به طور کامل انجام شود.

تکثیر گل آگلونما با کاشت بذر

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که دوست دارید گیاه را خودتان بکارید و شاهد لحظه به لحظه رشد آن باشید کاشت بذر شیوه مناسبی برای شما به حساب می آید و می توانید از این روش استفاده کنید.

به دست آوردن بذر

هنگامی که پایان دوره گلدهی آگلونما اتفاق می افتد، میوه هایی با رنگ قرمز می دهد که بذرها درون این میوه ها قرار دارند.

زمان مناسب

بهترین زمان برای کاشت بذر، اواخر فصل بهار و خرداد ماه است. کاشت بذر در این زمان احتمال موفقیت جوانه زنی بذر را افزایش می دهد.

دمای مناسب

اگر می خواهید برای بذرهای کاشته شده دمای مناسبی ایجاد کنید، گستره ی دمایی ۲۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد برای این منظور مفید است.

تکثیر گل آگلونما با قلمه ساقه

استفاده از قلمه ی ساقه یکی از رایج ترین شیوه های تکثیر در گیاهان است و برای آگونما هم قابل اجراست. هر قلمه باید ۳ تا ۴ برگ و ساقه اش ۳ تا ۴ بند باشد.

مرحله ی اول

برای قلمه بهتر است که از ساقه های جوان استفاده شود. با استفاده از یک چاقو یا قیچی تیز ساقه ی گیاه را به شکل اریب قطع کنید. برگ های پایینی را جدا نموده و برای افزایش احتمال موفقیت از هورمون ریشه زایی استفاده کنید.

مرحله ی دوم

سپس می توانید به انتخاب خود قلمه ها را در آب و یا در خاک قرار دهید. خاکی سبک انتخاب کرده و یا به خاک معمولی که دارید مقداری پیت ماس اضافه کنید. حال قلمه ها را به آرامی درون خاک قرار دهید.

مرحله ی سوم

قلمه را به شکلی درون خاک قرار دهید که یک سوم آن درون خاک قرار داشته باشد. حال گیاه را سیراب نموده و در محیطی سایه آفتاب قرار دهید تا گیاه آرام آرام به محیط جدید خود عادت کند و ریشه بزند. خاک را به شکل کمی مرطوب نگه دارید و به قلمه ها خشکی ندهید.

مرحله ی چهارم

یکی از راه های افزایش سرعت ریشه زنی گیاه، استفاده از پلاستیکی شفاف و پوشاندن سطح گلدان با آن است. تنها به خاطر داشته باشید که چند سوراخ برای تهویه هوا ایجاد کنید تا گیاه دچار مشکل نشود. بعد از ۲۰ تا ۳۰ روز گیاه مکان جدید خود را می پذیرد و ریشه دهی انجام می گیرد.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 28 مرداد 1401

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.