روش کاشت موز در گلدان + درخت موز بعد از چند سال میوه می دهد

روش کاشت موز در گلدان + درخت موز بعد از چند سال میوه می دهد

کاشت موز در گلدان روش کاشت موز در گلدان + درخت موز بعد از چند سال میوه می دهد عنوان یکی از مطالب …

روش جدید کاشت توت فرنگی در خانه و باغچه با دانه + فصل کاشت

روش جدید کاشت توت فرنگی در خانه و باغچه با دانه + فصل کاشت

کاشت توت فرنگی در بطری روش و مراحل کاشت توت فرنگی در باغچه و بطری نوشابه با دانه عنوان یکی از مطالب سایت …

طرز کاشت گردو در خانه و گلدان با 2 روش + زمان و ترفند کاشت

طرز کاشت گردو در خانه و گلدان با 2 روش + زمان و ترفند کاشت

کاشت گردو در گلدان طرز کاشت گردو در خانه و گلدان با ۲ روش + زمان و ترفند کاشت عنوان یکی از مطالب …

گل زاموفیلیا

انواع زاموفیلیا تکثیر گل زاموفیلیا فواید گل زاموفیلیا گلدهی گل زاموفیلیا عکس گل زاموفیلیا گل زاموفیلیا ابلق آفت زاموفیلیا نگهداری زاموفیلیا

نگهداری گل زاموفیلیا در منزل و علت گل دادن زاموفیلیا + شکل گل زاموفیلیا بزرگ و ابلق + آفت زاموفیلیا موضوع یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره طریقه نگهداری از این گل زیبا صحبت کرده ایم . امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره گل زاموفیلیا

یکی از مقاوم ترین و محبوب ترین گیاهان آپارتمانی ست. به دلیل داشتن برگ های براق و واکسی بسیار محبوب است. از خانواده گیاهان آراسه است. خانه و جایگاه اصلی او آفریقای شرقی است. این گل تمام خصوصیات مورد نظر برای یک گل آپارتمانی را دارد زیرا هم زیباست و هم در شرایط نوری کم رشد می کند.

نام های گل زاموفیلیا

زاموفیلیا با نام های مختلفی شناخته می شود. از اسامی آن می توان به گیاه جاودانگی و همیشگی اشاره کرد، که به دلیل مقاومت بالای این گیاه نسبت به شرایط محیطی بر روی آن گذاشته شده. همچنین نخل اروید و گیاه پولادی هم خوانده می شود.

علت محبوبیت گل زاموفیلیا

زاموفیلیا در بسیاری از خانه های آپارتمانی نگهداری می شود و مورد علاقه دوستداران گل و گیاه است. از دلایل محبوبیت آن می توان به رشد در نور کم، نیاز آبی کم، برگ های براق و درخشان، بی توجه بودن گیاه به عدم رسیدگی منظم، بی دردسر بودن گیاه اشاره کرد.

نقطه ضعف گل زاموفیلیا

هر گیاهی علاوه بر نقاط قوت، نقطه ضعف هایی هم دارد. زاموفیلیا نقاط مثبت بسیاری دارد اما نقطه ضعفش رشد پایین و آهسته آن است.

تمیز کردن برگ های گل زاموفیلیا

زاموفیلیا به هیچ محلول شیمیایی برای درخشان شدن و براق شدن برگ هایش نیاز ندارد زیرا به صورت ذاتی دارای برگ های براق و درخشان است. تنها کافی ست تا با یک پارچه نم دار برگ هایش را از گرد و غبار پاک کنید تا بتواند به خوبی عمل فتوسنتز را انجام دهد.

نکات جالب درباره گل زاموفیلیا

زاموفیلیا می تواند همانند گل بنفشه آفریقایی از طریق یک برگ تکثیر شود. زاموفیلیا یکی از بهترین گزینه ها برای محیط حمام یا اتاق های بدون پنجره است. از لحاظ مقاوم بودن با گل سانسوریا و برگ عبایی در یک رده قرار دارد. به عنوان تصفیه کننده هوا مورد استفاده قرار می گیرد زیرا بسیاری از گیاهان هم خانواده اش در تصفیه هوا نقش دارند.

گل زاموفیلیا سمی یا غیرسمی ؟

زاموفیلیا در دسته ی گیاهان سمی قرار دارد و باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرد. زاموفیلیا مانند دیفن باخیا حاوی کریستال‌ های کلسیم اگزالات است که می تواند موجب التهاب شدید پوست شود پس از لمس شیره گیاه خودداری کنید.

گلدهی زاموفیلیا

زاموفیلیا همانند گیاهان دیگر در فصل خاصی شروع به گلدهی کرده و گل های خاصی می دهد. فصل گلدهی زاموفیلیا، فصل تابستان است اما به ندرت درون خانه گل می دهد. برای افزایش احتمال گلدهی زاموفیلیا را در فصل های بهار و تابستان با کودهای گلدهی که حاوی فسفر و پتاسیم بالایی هستند تقویت کنید.

شرایط کامل برای نگهداری گل زاموفیلیا

یکی از بهترین گزینه ها برای افرادی که به تازگی شروع به نگهداری گل و گیاه کرده اند. یکی از مهم ترین نکات برای نگهداری این گل در منزل، آبیاری به موقع گیاه است. این گیاه نور کم و نبود رطوبت و تهویه را تحمل می کند اما آبیاری زیاد را نه.

نور مورد نیاز گل زاموفیلیا

زاموفیلیا به رشد در نور کم و اتاق های تاریک مشهور است، اما به خاطر داشته باشید که هر گیاهی به مقداری نور نیاز دارد و در مکان های روشن بهترین عملکرد را خواهد داشت. اگر می خواهید که گل شما شرایط و رشد ایده آلی داشته باشد باید آن را در مکانی روشن قرار دهید.

بهترین شرایط برای گل زاموفیلیا

بهترین شرایط نوری برای گیاه زاموفیلیا، نور غیر مستقیم و متوسط است. به خاطر داشته باشید که نور مستقیم خورشید برای این گیاه مضر است و برگ هایش را می سوزاند. نور فیلتر شده و درخشنده خورشید در هنگام عصر برای رشد این گیاه مفید است.

لامپ‌ های فلوئورسنت

جالب است بدانید که زاموفیلیا جز آن دسته از گیاهانی ست که نسبت به نور لامپ‌ های فلوئورسنت واکنش دارد و با نور این لامپ‌ ها رشد می کند.

اتاق های تاریک

بسیاری از افراد این گیاه را در اتاق های تاریک و بدون نور قرار می دهند. به خاطر داشته باشید که زاموفیلیا در اتاق های تاریک به زندگی خود ادامه می دهد اما ساقه و برگ های آن باریک می شود. به خاطر داشته باشید که نور کم موجب نازک شدن و نور مناسب موجب کلفت شدن برگ های این گیاه می شود.

انواع زاموفیلیا تکثیر گل زاموفیلیا فواید گل زاموفیلیا گلدهی گل زاموفیلیا عکس گل زاموفیلیا گل زاموفیلیا ابلق آفت زاموفیلیا نگهداری زاموفیلیا

آبیاری مورد نیاز گل زاموفیلیا

آبیاری یکی از مهم ترین شاخصه های نگهداری گیاه است. بسیاری از گیاهان نسبت به دفعات آبیاری بالا حساس هستند و این موضوع برای آن ها حیاتی و درخور توجه است، زاموفیلیا یکی از این گیاهان است.

دشمن اصلی

یکی از مهم ترین دلایل خراب شدن زاموفیلیا، آبیاری نامناسب آن است به طوری که گفته می شود دشمن اصلی این گیاه آبیاری بیش از حد است.

ساقه زیرزمینی گل زاموفیلیا

زاموفیلیا در ریشه های خود آب را ذخیره و جمع می کند. ریشه های زاموفیلیا به شکل ساقه زیرزمینی هستند. آبی که در این ریشه ها ذخیره می شود این گیاه را از خشکی حفظ می کند. اما اگر با خشکی سطح خاک شروع به آبیاری دوباره گیاه کنید، ریشه ها به مرور زمان دچار پوسیدگی شده و گیاه را از دست می دهید.

تست خاک

اگر می خواهید زمان دقیق آبیاری را متوجه شوید خاک را تست کنید. برای این کار یک سیخ چوبی بلند را از کنار گلدان وارد خاک کنید و اگر هیچ خاکی به آن نچسبید، در آن هنگام گیاه را آبیاری کنید. به خاطر داشته باشید که خاک گیاه باید تا پایین گلدان خشک شود.

چند روز یکبار ؟

زمان دقیقی را نمیتوان برای این کار در نظر گرفت، شرایط محیطی هر خانه با خانه ی دیگر متفاوت است. از طرفی دفعات آبیاری در هر فصلی با فصل دیگر فرق می کند. بهتر است از روش تست خاک استفاده کنید. به طور کلی در فصول گرم هر ۸ تا ۱۲ روز یکبار گیاه را آبیاری کنید و در فصول سرد فاصله بین آبیاری را بیشتر کنید.

رطوبت مورد نیاز گل زاموفیلیا

رطوبت برای بسیاری از گیاهان یک امر مهم و حیاتی تلقی می شود اما زاموفیلیا جز آن دسته از گیاهانی ست که نسبت به نبود رطوبت مقاوم است. مانند هر گیاه دیگری، زاموفیلیا نیز در محیط مرطوب رشد و عملکرد بهتری خواهد داشت.

برگ های واکسی

علت اصلی مقاومت زاموفیلیا به کمبود رطوبت، برگ های واکسی شکل آن است که او را در مقابل خشکی محیط و از دست دادن آب از برگ ها محافظت می کند.

بهترین دما

بهترین گستره دمایی برای زاموفیلیا ، بین ۱۵ تا ۳۰ درجه است. اگر هوا گرمتر شد، با اسپری کوچک برگ ها را مه پاشی کنید.

مه پاشی

اگر رطوبت محیط خانه ی شما پایین است، از یک اسپری کوچک آب استفاده کنید. اسپری را با فاصله از گیاه گرفته و مه پاشی را انجام دهید. علت استفاده از اسپری کوچک، بیرون آمدن قطره های آب به شکل مه است تا برگ ها به طور کامل خیس نشوند و گیاه دچار قارچ نشود.

چند روز یکبار ؟

مه پاشی را بسته به شرایط رطوبت خانه هر چند روز یکبار انجام دهید. اگر شرایط محیطی خانه شما خشک و بدون رطوبت است، در هفته دو تا سه بار این کار را انجام دهید.

اجبار یا آپشن

به خاطر داشته باشید که وجود رطوبت تا ۵۰ درصد به عنوان یک آپشن برای رشد بهتر زاموفیلیا به حساب می آید و هیچ اجباری برای ایجاد رطوبت محیط وجود ندارد. این گیاه در شرایط دمایی بدون رطوبت و هوای خشک هم زنده می ماند.

انواع زاموفیلیا تکثیر گل زاموفیلیا فواید گل زاموفیلیا گلدهی گل زاموفیلیا عکس گل زاموفیلیا گل زاموفیلیا ابلق آفت زاموفیلیا نگهداری زاموفیلیا

تغذیه مورد نیاز گل زاموفیلیا

شاید پیش خودتان فکر کنید که زاموفیلیا چون گلدهی ندارد و رشد کندی دارد پس نیاز به کوددهی و تغذیه هم ندارد اما کاملا اشتباه می کنید. می توانید این گل را تغذیه کنید تا برگ های بیشتری بدهد.

کودهای فسفر و پتاسیم بالا

بهترین کود برای این گیاه، کودهای گلدهی هستند که در ترکیبات خود فسفر و پتاسیم بالایی دارند.

چرا فسفر‌ ؟

فسفر مسئول ریشه دهی در گیاه است، زاموفیلیا به جای ریشه ، ریزوم دارد. علت استفاده از این کودها، رشد بیشتر ریزوم ها در زاموفیلیا است. هنگامی که ریزوم ها رشد کنند، تعداد برگ های گیاه نیز افزایش پیدا می کند.

چند روز یکبار ؟

می توانید در فصل تابستان ماهی یک بار گیاه را تغذیه کنید.

بهترین زمان

هنگامی که خاک خیس است و پس از آبیاری گیاه، بهترین زمان برای تغذیه و کوددهی ست. زیرا این گونه از سوختن ریشه ها پیشگیری می کنید.

خاک مورد نیاز گل زاموفیلیا

خاک یکی از مهم ترین شاخصه ها برای رشد هر گیاهی می باشد. خاک گلدان ، خانه و محل ریشه گل شما به حساب می آید. استفاده از یک خاک بی کیفیت و نامناسب خانه ای مناسبی برای ریشه های گیاه شما نخواهد بود.

بهترین خاک

زاموفیلیا جز آن دسته از گیاهانی ست که به خاکی با زهکشی بالا نیاز دارد، زیرا نسبت به خیسی خاک حساس است. یکی از بهترین گزینه ها برای این گیاه، استفاده از خاک کاکتوس است.

معنی زهکش

حتما عبارت زهکشی خاک به گوشتان خورده، اما شاید از معنی آن بی اطلاع باشید. خاکی که زهکشی داشته باشد آب اضافی را از خاک گلدان خارج می کند و موجب خفه شدن ریشه ها نمی شود.

انواع زاموفیلیا تکثیر گل زاموفیلیا فواید گل زاموفیلیا گلدهی گل زاموفیلیا عکس گل زاموفیلیا گل زاموفیلیا ابلق آفت زاموفیلیا نگهداری زاموفیلیا

چگونه گل زاموفیلیا را تکثیر کنیم

تکثیر هر گیاهی ، پروسه ای جذاب برای علاقه مندان گل و گیاه است زیرا گیاهی جدید را با دستان خودتان کاشته و به وجود می آورید. زاموفیلیا را می توانید از سه طریق قلمه برگ، تقسیم ریزوم و با استفاده از ساقه تکثیر کنید.

بهترین روش تکثیر

تقسیم ریزوم بهترین روش برای تکثیر گیاه زاموفیلیا است زیرا بر خلاف روش های دیگر که نیاز به سپری شدن زمان زیادی دارند، در این روش دیگر نیازی نیست تا منتظر بمانید تا ریزوم و جوانه ها تشکیل شود.

به صرفه ترین روش تکثیر

استفاده از قلمه برگ، یکی از روش های صرفه جویانه برای تکثیر این گیاه است. زیرا برای تکثیر تنها به یک برگ نیاز دارید و با یک برگ می توانید یک گیاه جدید داشته باشید تنها باید صبور باشید تا نتیجه بگیرید.

قلمه برگ برای گل زاموفیلیا

یکی از جالب ترین و به صرفه ترین روش های تکثیر زاموفیلیا ، قلمه برگ است. شما می توانید از هر برگ یک گیاه کامل به وجود بیاورید. برای انجام تکثیر زاموفیلیا از طریق قلمه برگ، مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله ی اول

ظرفی با عمق کم انتخاب و حدود ۵ سانت خاک در ته آن بریزید. حال با اسپری کردن آب خاک و بستر کاشت را مرطوب کنید. برای قلمه زدن از یک وسیله با تیغه ای تیز استفاده کنید. بهتر است که برش هایتان نزدیک به ساقه مرکزی برگ باشد.

مرحله ی دوم

بهتر است که برگ های بریده شده را با زاویه ۴۵ درجه درون خاکی که آماده کردید بکارید. دقت کنید که برگ ها باید تا انتهای دمبرگ درون خاک قرار بگیرند. دمبرگ بخشی ست که برگ را به شاخه مرکزی متصل می کند.

مرحله ی سوم

برای ایجاد شرایط گلخانه ای، روی ظرف را پلاستیک بکشید. چند حفره و سوراخ ایجاد کنید تا جایجایی هوا و تهویه ایجاد شود. پس از این برگ ها را چک کرده و در هنگام خشکی خاک، آن را آبیاری کنید.

مرحله ی چهارم

بعد از سپری شدن چند ماه، در کنار و انتهای برگ های کاشته شده ریزوم ها که به شکل غده های سیب زمینی شکل هستند به وجود می آیند. هنگامی که ریزوم ها شکل گرفتند برگ ها را در گلدان های دیگری با خاک سبک و زهکشی بالا بکارید تا جوانه های جدید شکل بگیرند.

تقسیم ریزوم برای گل زاموفیلیا

تقسیم ریزوم در شرایطی قابل اجراست که گیاه شما بزرگ و بالغ باشد تا بتوانید از یک گیاه چند گیاه دیگر داشته باشید. نقطه ضعف تقسیم ریزوم، این است که چند سال یکبار قابل انجام دادن است. برای انجام تکثیر زاموفیلیا از طریق تقسیم ریزوم ، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

مرحله ی اول

گیاه اصلی را خیلی آرام از گلدان خارج نمایید سپس به آهستگی پایه برگ ها را بگیرید. حال گلدان را از ریشه ها جدا نمایید. می توانید خاکی که در اطراف لبه های گلدان است را با یک چاقو از ریشه ها جدا کنید.

مرحله ی دوم

با یک دست برگ های گیاه را گرفته و با دست دیگر خاکی که در اطراف ریزوم هاست را کنار زده و خاک را از ریزوم ها جدا نمایید. برای جدا نمودن ریزوم های خشک شده به چاقوی باغبانی نیاز دارید. با استفاده از این چاقو ریزوم هایی که پوسیده هستند را جدا نمایید.

مرحله ی سوم

ریزوم ها را خوب و با دقت بررسی کنید. برای تقسیم آن ها به کمترین مقدار برش نیازمندید. بهتر است که ریزوم ها را از نقاط و نواحی طبیعی آن ها جدا نمایید. پس از جدا کردن و تقسیم ریزوم های گیاه مادر نسبت به بزرگی اش به دو تا سه بخش تقسیم می شود.

مرحله ی چهارم

دو یا سه گلدان کوچک انتخاب کرده و آن ها را با خاک سبک و زهکشی بالا پر کنید. وسط هر گلدان را کمی خالی کنید سپس هر بخش گیاه را در یک گلدان بکارید. با خشکی خاک، آبیاری نموده و تحت مراقبت قرار دهید.

قلمه ساقه برای گل زاموفیلیا

تکثیر زاموفیلیا با استفاده از ساقه در شرایطی ممکن است که گیاه شما دارای ساقه های پر برگ و متعدد باشد. برتری این روش نسبت به قلمه برگ این است که نیازی به منتظر ماندن برای ایجاد جوانه ها ندارید و فقط به ریزوم نیاز دارد. برای انجام تکثیر زاموفیلیا با ساقه، مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله ی اول

برای قلمه ساقه، به ساقه هایی بلند و با حداقل ۵ تا ۷ سانتی متر نیاز دارید. با یک تیغه ی تیز چند ساقه را از گیاه اصلی جدا کنید. هر ساقه باید چندین برگ داشته باشد. دقت کنید که ساقه را از نزدیک پایه گیاه برش دهید.

مرحله ی دوم

یک بطری یا ظرف را پر از آب کنید. ساقه های بریده شده را درون ظرف آب قرار دهید. باید ۸ سانتی متر از ظرفی که قلمه ها را درونش گذاشتید آب باشد، نباید کل ظرف را پر از آب کنید. قلمه ها باید دور از نور مستقیم خورشید و گرما نگهداری شوند. هر هفته آب را تعویض نمایید.

مرحله ی سوم

بعد از سپری شدن یک تا دو ماه از قرار دادن قلمه ها در آب، ریزوم ها تشکیل می شوند. هنگامی که ریشه های غده ای شکل ساقه ها را مشاهده نمودید زمان انتقال آن ها به خاک فرا رسیده است.

مرحله ی چهارم

ساقه های ریشه دار شده را به گلدان هایی با خاک سبک منتقل کنید. زاموفیلیا به طور کلی به آب کمی نیاز دارد اما در این روش به این دلیل که ساقه ها در آب قرار داشتند باید خاک را به شکل مرتب مرطوب کنید و گیاه نباید خشکی ببیند تا دچار شوک نشود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 16 آبان 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.