نگهداری گل رز چیده شده در آب + شیوه تکثیر و هرس کردن گل رز

نگهداری گل رز چیده شده در آب + شیوه تکثیر و هرس کردن گل رز

نگهداری گل رز نگهداری گل رز در یخچال + نگهداری گل رز در زمستان + روش نگهداری گل رز در گلدان موضوع یکی …

نگهداری گل ختمی چینی و آفات آن +‌ علت خشک شدن و تکثیر در آب

نگهداری گل ختمی چینی و آفات آن +‌ علت خشک شدن و تکثیر در آب

نگهداری گل ختمی چینی گل ختمی چینی از اصول نگهداری تا علت زرد شدن برگ و تکثیر در آب عنوان یکی از مطالب …

نگهداری انواع گل فردوس در خانه + علت خم شدن ساقه گل فردوس

نگهداری انواع گل فردوس در خانه + علت خم شدن ساقه گل فردوس

نگهداری گل فردوس در زمستان گلدهی و نگهداری گل فردوس در حیاط + علت پژمرده شدن و شل شدن برگ گل فردوس موضوع یکی …

شرایط نگهداری بامبو

انواع بامبو نگهداری بامبو غذای بامبو گل بامبو و شانس رشد بامبو گل بامبو نشانه چیست خواص گل بامبو گل بامبو خاکی

شرایط نگهداری گل بامبو + معرفی انواع بامبو و غذای مناسب برای آن عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره بامبو

بامبو گیاهی علفی و زیبا از خانواده ی مارچوبگان ست که ۱ تا ۲ متر به شکل طولی رشد می کند و ساقه هایی باریک و چوبی شکل دارد. تا به حال بیشتر از ۶۰۰ گونه بامبو یافت شده که از لحاظ قطر و صخامت ساقه با یکدیگر فرق دارند و متفاوتند. بهترین انواع بامبو در کشورهای چین و ژاپن وجود دارند. این گیاه را می توان هم در آب و هم در خاک نگهداری کرد اما اکثر افراد به دلیل سازگاری این گیاه به شرایط محیطی، آن را در آب نگهداری می کنند.

اسامی بامبو

این گیاه را در زبان انگلیسی Lucky Bamboo می نامند که به معنای بامبو خوش شانس است. Dracaena sanderiana نام علمی و خیزران نام فارسی این گیاه است.

زادگاه بامبو

این گیاه زیبا به غرب و مرکز آفریقا و کشور کامرون تعلق دارد اما در کشورهای آسیای شرقی مانند چین و تایوان بیشترین آمار تولید و عرضه را دارد که این موضوع به دلیل عقیده مردم این مناطق نسبت به این گیاه است.

خوش‌ شانسی

چینی ها عقیده دارند که نگهداری از این گیاه جذاب نتیجه ای مشابه با نعل اسب دارد و موجب خوش شانسی و سعادت فرد می شود زیرا دارای پنج عنصر اصلی آب، چوب، آتش، فلز و خاک است.

روش پیچاندن

یکی از نکات جالب درباره این گیاه، انعطاف پذیری ساقه های آن است. شما می توانید با استفاده از نورپردازی های مصنوعی ساقه های صاف گیاه را به شکل فنری تغییر دهید. برای این کار گیاه را در مکانی تاریک قرار داده و به مدت چند روز بدون وقفه از یک سمت خاص با استفاده از لامپ های هالوژنی به گیاه نور بتابانید. با این کار، توجه ساقه ها به طرف نور جلب شده و به آن سمت حرکت می کنند و شکل می گیرند. بعد از چند روز، نور را از سمت دیگری به گیاه بتابانید و هنگامی که فرم فنری گیاه باب میلتان شد، گیاه را در مکانی با نور طبیعی قرار دهید.

روبان قرمز

حتما در هنگام مشاهده عکس های این گیاه متوجه روبان قرمزی که به آن متصل است، شده اید. این کار علت جالبی دارد. برای تکمیل پنج عنصر در گیاه بامبو، روبان قرمز رنگی به آن وصل می کنند که نماد عنصر آتش است.

گیاهی سمی

بامبو گیاهی سمی است و افرادی که در خانه کودک و یا حیوانات خانگی دارند باید در نگهداری از آن احتیاط کنند و آن را دور از دسترس قرار دهند.

نکته مهم

در هنگام خرید بامبو به ساقه های آن دقت کنید و بامبوهایی که ساقه سبز و سالم دارند را خریداری نمایید. از انتخاب بامبوهایی که ساقه هایشان آسیب دیده و زرد شده خودداری کنید تا دچار مشکل در نگهداری آن ها نشوید.

بامبو در علم فنگ شویی

در علم فنگ شویی، بامبو همراه خود آرامش و انرژی را به خانه ها می آورد. این گیاه دارای ساقه ای تو خالی است و روح گیاه می تواند در آن جریان داشته باشد. بسیاری از افراد بامبو را در باغچه خانه هایشان می کارند تا بیشتر از انرژی و آرامش این گیاه استفاده کنند.

۹ شاخه

به عقیده ی مردم آسیای شرقی بهتر است که تعداد شاخه های بامبو که در یک گلدان قرار داده اید، فرد و ۹ عدد باشد تا برای شما شانس بیاورد. در فنگ شویی قرار دادن ۹ شاخه بامبو در بخش جنوب شرقی خانه موجب افزایش ثروت برای افراد آن خانه می شود.

نماد چیست

قرن هاست که از بامبو به عنوان نمادی از شادی، موفقیت، سرزندگی و قدرت روح در خانه ها استفاده می شود. هر تعداد از شاخه های این گیاه در فنگ شویی، نماد و نشانه ی به خصوصی دارد تنها ۴ شاخه خوش یمن نبوده و بهتر است که تعدادی کمتر یا بیشتر از ۴ شاخه را در گلدان قرار دهید. ۳ شاخه آن نماد ۳ جز اصلی زندگی یعنی طول عمر، شادی و ثروت است. ۵ شاخه آن نماد ثروت، ۶ شاخه آن نماد شرایط رفاهی مطلوب برای زندگی، ۷ شاخه آن نماد سلامتی، ۸ شاخه آن، نماد شکوفایی و رشد، ۲۱ شاخه آن نماد نعمت فراوان و بسیار است.

پنج عنصر

این گیاه زیبا دارای پنج عنصر است. خود بامبو نماد عنصر چوب است. خاک گلدان و یا زمینی که گیاه در آن کاشته شده و سنگ ریزه هایی که در گلدان آب آن قرار می دهند نماد عنصر خاک است. آبی که بامبو در آن نگهداری می شود و یا گیاه کاشته شده را سیراب می کند نماد عنصر آب است. اگر بامبو در ظرف سفالی که در آتش کوره ها پخته شده قرار داده شود و یا با یک روبان قرمز تزیین شود، نماد عنصر آتش است. برای نماد عنصر فلز، آن را در گلدان های فلزی قرار می دهند و یا یک سکه به روبان قرمز گیاه وصل می کنند تا گیاه تبدیل به پنج عنصر شود.

انواع بامبو نگهداری بامبو غذای بامبو گل بامبو و شانس رشد بامبو گل بامبو نشانه چیست خواص گل بامبو گل بامبو خاکی

انواع بامبو

این گیاه پرطرفدار و محبوب انواع بسیار متنوعی دارد که بعضی از آن ها از نظر نوع پیچ و بعضی دیگر از نظر رنگ و طول ساقه با هم متفاوتند. در ادامه مهم ترین گونه های این گیاه را برای شما شرح داده ایم.

بامبوی طلایی

این گونه یکی از محبوب ترین انواع بامبو به حساب می آید. برگ ها در این گونه به رنگ سبز کمرنگ با رگه هایی از سبز پررنگ هستند.

بامبوی جوانه

محل رویش برگ های سبز رنگ بامبوی جوانه، از کنار ساقه است. طول ساقه ها در این گونه، از حدود ۶۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است.

بامبوی برگ سبز

این گونه دارای برگ هایی با سبز پررنگ است. ارتفاع ساقه ها در این گونه، حدود ۷۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است.

بامبوی سیلور

این گونه ی زیبا به بامبوی ابلق هم معروف است و برگ هایش دارای رنگ سبز پررنگ و سبز کمرنگ هستند.

بامبو با پیچ فنری

یکی از محبوب ترین گونه ها برای دوستداران بامبو، گونه ی فنری شکل است. این گونه از نظر تعداد به ۱ پیچ، ۲ پیچ، ۳ پیچ و ۴ پیچ دسته بندی می شود.

بامبو با پیچ o

علت نامگذاری این گونه ی بامبو، شبیه بودن پیچ آن به کلمه ی انگلیسی o است که آن را به یکی از زیباترین گونه ها تبدیل کرده است.

بامبو با پیچ s

این گونه هم مثل نمونه ی بالا به دلیل شباهت پیچ گیاه به حرف انگلیسی s به این نام شناخته می شود.

انواع بامبو نگهداری بامبو غذای بامبو گل بامبو و شانس رشد بامبو گل بامبو نشانه چیست خواص گل بامبو گل بامبو خاکی

هرس کردن بامبو

هرس کردن برگ ها و شاخه های گیاهان، یکی از مراحلی ست که باید برای داشتن گیاهی مرتب و شاداب به شکل اصولی و منظم انجام شود. به دلیل رشد عمودی بامبو یکی از مهم ترین بخش های نگهداری از آن، هرس کردن و بریدن شاخ و برگ های اضافی است.

قطع نکردن شاخه اصلی

برای مرتب کردن شاخ و برگ های بامبو، شاخه اصلی را قطع نکنید. برای این منظور بهتر است که ساقه های جانبی را به شکلی که ۴ تا ۵ سانت از آن باقی بماند برش داده و روی بخش بریده شده کمی پارافین بمالید تا از وارد شدن باکتری ها به آن بخش محافظت کنید. با زدن پارافین، گیاه دیگر از بخش بریده شده رشد نخواهد کرد.

تغییر اساسی

اگر می خواهید یک تغییر اساسی در ظاهر گیاه خود ایجاد کنید، شاخه ها و ساقه های جانبی را از انتها ببرید و آن ۵ سانتی که در بالا ذکر شد را باقی نذارید. به این شکل احتمال تغییر کلی ظاهر گیاه شما افزایش پیدا می کند و گیاه دچار یک تغییر اساسی می شود.

ساقه‌های بریده را دور نریز

زمانی که شاخه ها و ساقه ها را قطع کردید آن ها را دور نریخته و از آن ها به عنوان قلمه برای تکثیر گیاه استفاده کنید. یعنی با یک تیر دو نشان بزنید هم به ظاهر گیاه خود رسیدگی کنید و هم آن را به چند گلدان تبدیل کنید.

نکته مهم

نکته ی مهمی که باید در هنگام هرس گیاه به آن دقت داشته باشید این است که حتما دو پیچ بر روی شاخه ی بامبو باقی بماند تا این گیاه بتواند به شکل مجدد رشد کند.

شرایط نگهداری از گیاه بامبو

نگهداری از بامبو، بسیار آسان و لذت بخش است زیرا به شرایط محیط مقاومت خوبی نشان داده و در هر شرایطی که برایش فراهم کنید زنده می ماند. این گیاه دوست داشتنی، قابلیت جالبی دارد و می تواند در آب و خاک به زندگی خود ادامه دهد و رشد کند.

نیاز نوری

این گیاه از نظر نیاز نوری به یک نور فیلتر شده مثل سایه انداز درخت ها نیاز دارد زیرا رشد کندی دارد و می توانید این گیاه را در مناطق کم نور خانه هم نگهداری کنید. بهترین نور برای بامبو، نور غیرمستقیم و فیلتر شده است.

نور مستقیم

نور شدید و مستقیم آفتاب برای این گیاه مضر است و موجب آثار سوختگی بر روی برگ های آن می شود.

بهترین دما

گستره ی دمایی ۱۸ تا ۲۲ درجه بهترین شرایط دمایی برای این گیاه است. بامبو تغییر دما را دوست ندارد و از دمای ثابت محیط اطراف خود لذت می برد. دقت داشته باشید که این گیاه را در کنار کولر و بخاری قرار ندهید.

رطوبت مورد نیاز

این گیاه نیازمند رطوبت بالایی نیست و با رطوبت نسبی محیط هم سازگار است. اگر می خواهید رطوبت آن را افزایش دهید از غبارپاشی استفاده کنید.

انواع بامبو نگهداری بامبو غذای بامبو گل بامبو و شانس رشد بامبو گل بامبو نشانه چیست خواص گل بامبو گل بامبو خاکی

نگهداری بامبو در آب

بامبو دوست ندارد در آب های شور و سنگین نگهداری شود پس اگر این گیاه زیبا را در آب نگهداری می کنید هفته ای یک مرتبه آب را تعویض نمایید.

نوع آب

بسیاری از افراد از آب جوشیده سرد شده برای این گیاه استفاده می کنند اما می توانید روش دیگری هم امتحان نمایید. به این شکل که آب را ۲۴ ساعت در فضای اتاق قرار دهید تا دیگر حاوی کلر نباشد سپس این آب مانده را درون ظرف گیاه بریزید.

نوع تغذیه

برای تغذیه بامبو در آب، قطره هایی وجود دارد که می توانید به صورت ماهانه به شکل محلول در آب به گیاه بدهید تا مواد مغذی لازم را دریافت کند.

نگهداری بامبو در خاک

یکی از دلایلی که بامبو را در آب نگهداری می کنند، حساسیت این گیاه به شوری خاک است. اگر می خواهید گیاه را در خاک نگهداری کنید بهتر است که از آب جوشیده سرد شده برای آبیاری آن استفاده کنید.

نوع خاک

اگر می خواهید این گیاه را در خاک نگهداری کنید بهترین نوع خاک برای کاشتن این گیاه، سه قسمت خاک باغچه، ماسه و پیت ماس است.

زمان قرار دادن در خاک

اگر گیاه را درون آب قرار داده اید و ریشه دار شده است، دیگر آن را وارد خاک نکنید زیرا گیاه از بین می رود. برای کاشت در خاک،‌باید از ابتدا گیاه را درون خاک قرار دهید یا حدود یک ماه آن را درون ماسه نگه دارید سپس به خاک منتقل کنید.

بامبو را چگونه تکثیر کنیم

بامبو از طریق قلمه زدن تکثیر می شود. می توانید از دو روش ریشه دار کردن آن در خاک یا در آب استفاده کنید. اولین گام برای تکثیر این گیاه انتخاب قلمه ای ست که حداقل دارای یک برگ یا بیشتر باشد. حال برگ های اضافی را جدا نمایید تا گره روی ساقه مشاهده شود.

ریشه‌ دهی در آب

یکی از معمول ترین شیوه ها برای ریشه دهی، قرار دادن قلمه در آب است. برای این منظور قلمه را در آب مقطر بگذارید تا عملیات ریشه دهی به خوبی صورت بگیرد و ریشه های جدید شروع به رشد کنند. بهتر است که از آب تمیز استفاده کنید. زمانی که ریشه ها تشکیل شدند آن را در خاکی مناسب بکارید.

ریشه‌ دهی در خاک

می توانید به شکل مستقیم قلمه ها را در خاک بکارید. قلمه را به آرامی در خاک کاشته و از قرار گرفتن یک تا دو گره ساقه درون خاک اطمینان حاصل کنید. حال گلدان را در مکانی روشن با خاک مرطوب نگهداری کنید. مدت زمان زیادی طول می کشد تا گیاه همانند مادرش رشد کرده و قوی شود.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 18 بهمن 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.