نگهداری گل پتوس حصیری + مشکلات و علت زرد شدن برگ

نگهداری گل پتوس حصیری + مشکلات و علت زرد شدن برگ

نگهداری گل پتوس حصیری نگهداری گل پتوس حصیری ابلق و برگ انجیری حصیری + تکثیر پتوس حصیری در آب موضوع یکی از مطالب سایت الانت …

کاشت هسته لیمو ترش در گلدان + کاشت لیمو در سیب زمینی

کاشت هسته لیمو ترش در گلدان + کاشت لیمو در سیب زمینی

کاشت هسته لیمو کاشت هسته لیمو ترش در گلدان + کاشت لیمو در سیب زمینی عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در …

نگهداری انواع گل یوکا در آپارتمان + علت زردی و خراب شدن یوکا

نگهداری انواع گل یوکا در آپارتمان + علت زردی و خراب شدن یوکا

نگهداری گل یوکا در منزل قلمه زدن یوکا + نگهداری یوکا در زمستان + گل یوکا نماد چیست موضوع یکی از مطالب سایت الانت …

صفر تا صد نگهداری گل شمعدانی قرمز و هلندی در آپارتمان و آب + گلهای خشک شده شمعدانی + نیاز آبی و تکثیر گل شمعدانی عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره گل شمعدانی صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

 

همه چیز درباره گل شمعدانی

گل شمعدانی یکی از انواع گل های بسیار محبوب و نوستالوژی در میان گل های آپارتمانی است که به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، برای دیزایین خانه نیز مناسب می باشد. اگر نکاتی که در پست ( نگهداری از گل شمعدانی ) ذکر می شود را رعایت کنیم در تمام چهار فصل سال شمعدانی ما پر از غنچه و برگ های سبز خواهد بود.

انواع گل شمعدانی

گل شمعدانی دارای گونه های متنوعی ست. از انواع گل شمعدانی میتوان به اژدر، شمعدانی پیچ و هلندی، رگال، عطری، زونال، آنجل، یونیک و برگ عشقه ای اشاره کرد. شمعدانی اژدر، گل درشت و آلمانی در خانواده ی شمعدانی رگال قرار دارند، این گونه برگ هایی با حاشیه دندانه دار دارد.

راهنمای کامل خرید گل شمعدانی

برای خرید این گل ، به برگ های آن دقت کنید ، شمعدانی را انتخاب کنید که برگ های درشت و سبز رنگ و بدون زردی داشته باشد .یکی دیگر از نکات مهم این است که شمعدانی را انتخاب کنید که برگ های زیادی داشته باشد زیرا بعد از عوض شدن شرایط محیطی ، گل واکنش نشان میدهد و شروع به زرد کردن برگ ها می کند. پس شمعدانی پربرگی انتخاب کنید تا زمانی که گل خودش را با شرایط خانه شما وفق داد ، ساقه های گیاه بی برگ نشده باشد.موقع خرید شمعدانی ، ساقه ها و زیر برگ ها و وسط گل ها را چک کنید تا از خرید یک گیاه آفت زده و بیمار پیشگیری کنید.یکی دیگر از نکات مهم برای خرید این گل ، توجه به سایز گل های شمعدانی ست ، زیرا شمعدانی هایی که گل های بسیار بزرگی دارند ، از گونه های فصلی هستند و فقط در تایم به خصوصی گل میدهند.توجه به خاکی که شمعدانی در آن کاشته شده یکی دیگر از نکات مهم است. اگر خاک استفاده شده سفت و خاک رس باشد ، در آینده ریشه های گل را دچار مشکل خواهد کرد و اگر بخواهید این خاک را از ریشه ها جدا کنید ، ریشه ها هوا میخوردند و گیاه در معرض نابودی قرار خواهد گرفت. پس بهتر است گل را از مکانی تهیه کنید که برای خاک گلدان از خاک مناسب و ایده آل استفاده کرده باشد.

تهویه هوا برای گل شمعدانی

اگر به این موضوع دقت کرده باشید، قدیمی ها شمعدانی هایشان را بیرون از خانه و در کنار حوض نگهداری می کردند، شمعدانی ها همیشه پر از گل و سرحال بودند اما رمز و راز این شادابی چه بود؟ اگر چه شمعدانی در فضای داخلی خانه به شکل مطلوب و خوبی رشد می کند اما نگهداری از شمعدانی در مکان دارای تهویه که هوا در آن جابجا شود عامل موثر و ثمربخشی برای نگهداری طولانی مدت از آن است. گیاه را در فصل زمستان به داخل خانه منتقل کنید یا با پلاستیک مناسبی کاور کنید.

علت پژمرده شدن گل شمعدانی

پژمردگی گل شمعدانی دلایل متفاوتی دارد. اگر گیاهتان در مقابل تابش خورشید پژمرده می شود باید نور خورشید را فیلتر کرده و کاهش دهید. اگر ساقه گیاه از پایین سیاه شده و برگ هایش فرمی پژمرده دارند، شمعدانی تان دچار پوسیدگی ریشه شده است و باید ساقه را از بخشی که سالم است قطع کرده و قلمه بزنید.

چرا رنگ برگ شمعدانی به زرد متمایل شده ؟

اگر برگ های شمعدانی شما بیشتر متمایل به زرد است تا سبز، یعنی نگهداری شما صحیح نیست و این گیاه دچار کمبود مواد مغذی ست. باید سریعا کوددهی را شروع کنید تا گیاه را از دست ندهید. بهتر است از کود مخصوص گل شمعدانی استفاده نمایید و گیاه را مطابق دستور روی جعبه کود تقویت کنید.

دور کردن سوسک ها با گل شمعدانی

شاید شما هم درباره این موضوع حرف هایی شنیده باشید اما آیا این موضوع حقیقت دارد و درست است ؟ بله گل شمعدانی برای سوسک های ژاپنی کشنده و سمی است به همین خاطر موجب دور شدن این موجودات کوچک از خانه ی شما می شود.

تعویض گلدان شمعدانی

بعد از خرید شمعدانی آن را چند روز در فضای خانه و جایی که برایش در نظر گرفته اید قرار دهید تا خودش را با شرایط خانه شما وفق بدهد ، سپس گلدان آن را تعویض کنید.جدا نشدن خاک دور ریشه بسیار مهم است . اگر این مرحله را با موفقیت انجام بدهید هیچ آسیبی گیاه شما را تهدید نخواهد کرد.اگر خاک دور ریشه جدا شد و ریشه هوا دید ، حتی یک ثانیه هم وقت را هدر ندهید ، خیلی سریع گل را در گلدان جدید بکارید.قبل از خارج کردن گیاه ، گلدان جدید آماده باشد. سوراخ ته گلدان جدید را چک کنید، ته گلدان سنگ های درشت بچینید تا گلدان زهکش خوبی داشته باشد.بهتر است گلدان جدید یک درجه از گلدان قدیمی بزرگتر باشد . کمی خاک درون گلدان جدید ریخته و فشرده کنید.بهترین زمان برای تعویض گلدان یک روز پس از آبیاری است. زیرا خاک خیس خیس نیست اما فشرده و متراکم است و از دور ریشه جدا نمیشود.به دور گلدون ضربه بزنید سپس گلدان را برعکس کنید و به ته آن ضربه بزنید. مراقب گیاه باشید تا آسیبی به برگ و ساقه ها نرسد.گل را به گلدان جدید منتقل کرده و دور آن را با خاک پر کنید. گلدان را خوب آبیاری کنید تا سیراب شود و یک روز در سایه قرار دهید ، سپس در مکانی پرنور و مناسب قرار دهید.

گلهای خشک شده شمعدانی

اگر گل های شمعدانی شما خشک شده و می ریزند، شرایط نگهداری را بررسی کنید. این اتفاق میتواند به دلیل آبیاری بیش از اندازه یا کم، تغییر دما، خشکی محیط اطراف گیاه، کمبود مواد مغذی در خاک و نور شدید خورشید اشاره کرد.

گل شمعدانی سمی یا غیرسمی ؟

شمعدانی دارای سم بالایی نیست اما اگر بلعیده شود مشکلاتی همچون استفراغ و سوءهاضمه را به وجود می آورد پس آن را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

تکثیر گل شمعدانی

شمعدانی جز آن دسته از گل های آپارتمانی است که از طریق ساقه تکثیر می شود. برای تکثیر این گیاه با استفاده از یک چاقو تیز یا قیچی یک قلمه حدودا ده سانتی از شاخه های جدید که هنوز سبز هستند و کاملا چوبی نشده است را دقیقا از زیر یک گره ببرید . برگ های پایینی را جدا کنید و اگر گلی یه شاخه وصل است آن را هم قطع کنید.قلمه بریده شده را در ماسه و در محیط گرم گلخانه قرار بدهید . اگر گلخانه ندارید یک روش عالی برای ایجاد گلخانه به شما یاد خواهیم داد.یک بطری نوشابه را از وسط قطع کنید ، برای ایجاد گلخانه فقط به قسمت بالای بطری نوشابه نیاز داریم.قسمت بالای بطری را روی قلمه ای که در خاک کاشتیم میگذاریم . به همین راحتی یک فضای گلخانه ای کوچک برای قلمه ایحاد می کنیم.قسمت در بطری نوشابه هم محل تهویه هوا به درون گلخانه است . حال قلمه را به مدت دو روز در محیط سایه قرار دهید ، و کم کم نورش را زیاد کنید.

زرد شدن برگ گل شمعدانی

زرد شدن برگ های شمعدانی می تواند دلایل بسیار متنوعی داشته باشد. آبیاری کم و آبیاری زیاد ، نور بیش از حد و نور کم ، کوددهی کم یا زیاد ، دادن آب سرد به گیاه که باعث شوک به گیاه میشود همه از دلایل زرد شدن برگ های شمعدانی هستند.زرد شدن یکی از برگ های شمعدانی میتواند موجب زرد شدن برگ های دیگر شود پس تا یکی از برگ ها زرد شد سریع آن را بچینید.

علت گل ندادن شمعدانی چیست

اگر شمعدانی شما گل نمیدهد علت را در شیوه نگهداری خود جستجو کنید. ممکن است اشتباهی مرتکب شده باشید و گیاه شما را با عدم گلدهی از زیبایی اش محروم کرده باشد. یکی از اشتباهات، جابجایی گلدان شمعدانی ست که او را شوکه می کند و ممکن است تا مدت ها از گل خبری نباشد. اشتباه دوم استفاده از خاک بی کیفیت و سنگین برای نگهداری از این گیاه است. این نوع خاک مواد مغذی مناسبی ندارد و ریشه های گیاه را آزار می دهد، پس نه از گل خبری هست و نه از شادابی گیاه. برای گلدهی گیاه را در مکانی ثابت با شرایط نوری مناسب قرار دهید و در فصل های بهار و تابستان هر ۲ هفته یکبار با کودهای مخصوص شمعدانی تغذیه کنید.

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری گل شمعدانی در تابستان نگهداری گل شمعدانی در آب گل شمعدانی فرانسوی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی انواع گل شمعدانی

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان

روش آبیاری

نکته مهم در مورد آبیاری گل شمعدانی این است که آبیاری این گل در تمام فصول به صورت یکسان نمی باشد و در برخی فصل ها به آب کمتری نیاز دارد.نکته ای که متخصصان حوزه گل و گیاه در مورد آبیاری شمعدانی اظهار می کنند، این است که تا زمانی خاک گلدان کمی خشک نشده است، نباید مجددا به گل آب داد.یکی از بهترین راهکارها برای آبیاری شمعدانی تست خاک با خلال دندان است. یک خلال دندان را وارد خاک گلدان کنید اگر به خلال دندان خاک نچسبید بهترین زمان برای آبیاری است.بهتر است برای آبیاری گیاهان آپارتمانی از آبی که چند ساعت در محیط خانه مانده است استفاده کنید، استفاده از این آب مزایای زیادی دارد .این آب همدمای محیط است و گیاه را دچار شوک نمیکند، در نتیجه برگ گیاه شما زرد نمی شود.از طرفی کلر آب لوله کشی برای گیاهان مناسب نیست ولی آبی که یک روز در فضای اتاق باشد کلرش می پرد و دیگر گیاه را دچار مشکل نمیکند . میتوانید بعد از هر بار آبیاری ، ظرف آبپاش را پر از آب کنید و برای دفعه بعدی از همین آب که چند روز مانده استفاده کنید.

مقدار کود مناسب

برای تقویت گل شمعدانی در ماه های گرم سال هر دو هفته یکبار با کود سه بیست و کودهای مخصوص شمعدانی گیاهتان را تقویت کنید.در ماه های سرد سال به گیاهتان کود ندهید زیرا گیاه نیاز چندانی به کود ندارد.  کوددهی و آبیاری بیش از حد موجب کاهش تعداد گل و رشد رویشی بیش از حد شمعدانی میشود.

مقدار نور مناسب برای شمعدانی

برای تشکیل غنچه های شمعدانی باید آن را به مدت ۴ تا ۶ ساعت پشت پنجره جنوبی یا شرقی با نور فیلتر شده قرار دهید.سایه و نور کم از علل تشکیل نشدن غنچه های شمعدانی هستند.یکی از مهم ترین نکاتی که باید در نگهداری از این گل رعایت کنید این است که در بعدازظهر تابستان برای آن کمی سایه و در زمستان آن را در پرنور ترین مکان خانه قرار دهید.هرچه میزان انرژی تابشی که شمعدانی دریافت کرده باشد بیشتر باشد، گل انگیزی گیاه هم بیشتر می شود.تابش مستقیم آفتاب باعث بیحالی و سوختن برگ های شمعدانی میشود.اگر شیشه های پنجره هایتان ساده هستند میتوانید با استفاده از چسب شیشه مات کن یک نور فیلتر شده و عالی برای گیاهتان ایجاد کنید.

دمای مناسب

شمعدانی جز آن دسته از گل های آپارتمانی است که در دماهای مختلفی میتواند رشد و گلدهی داشته باشد و گستره دمایی وسیعی دارد.اگر شمعدانی را بیرون از منزل نگهداری می کنید ، در اواخر تابستان آن را به داخل منزل انتقال بدهید.ایده آل ترین دمای شب در فصل های سرد سال برای نگهداری از شمعدانی ۱۳ تا ۱۶ درجه است .

خاک مناسب برای شمعدانی

یکی از مهم ترین نکات برای نگهداری از این گل زهکش خوب در گلدان است که موجب عبور آب اضافی از ذرات خاک و سوراخ های ته گلدان می شود.گلدانی که دارای زهکش مناسب باشد دچار پوسیدگی ریشه نمیشود. شمعدانی جز آن دسته از گل هایی است که از خیس بودن مداوم خاک خوشش نمی آید و این نارضایتی را با زرد شدن برگ هایش به نمایش می گذارد ، پس برای خاک شمعدانی از خاک های سنگین استفاده نکنید. بهتر است برای خاک گلدانتان از خاک های آماده که در گلخانه ها به فروش میرسد استفاده کنید. می توانید برای نتیجه بهتر نیمی از خاک گلدان را خاک مخصوص بنفشه آفریقایی و نیم دیگر آن را با خاک آماده پر کنید. یکی از نکات مهم برای استفاده از خاک آماده این است که بعد از خرید خاک ، آن را چند ساعت در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دهید تا اگر تخم حشره و آفتی در آن قرار دارد از بین برود.

آفات و مشکلات گل شمعدانی

آفت های معمول در گل های آپارتمانی شپشک آردآلود و کنه تار عنکبوتی و مگس سفید است.یکی از مشکلات مرسوم که اکثر افراد با آن روبرو میشوند پوسیدگی ریشه و سیاه شدن ساقه شمعدانی از پایین است که بیشتر به خاطر آبیاری زیاد و بیش از حد ، خاک سفت و نامناسب اتفاق می افتد.پس اگر برای آبیاری خاک را تست کنید و برای خاک گلدان از خاکی مناسب و ایده آل استفاده کنید به هیچ عنوان دچار این مشکل نخواهید شد.اگر گل شما بیحال است ممکن است از آبیاری کم و یا آبیاری زیاد باشد، همینطور از نور شدید خورشید و هوای سرد. اگر در زیر برگ های شمعدانی تار باشد ، نشانه کنه است و باید با سم کونفیدور این آفت را نابود کنید. علت کنه زدن شمعدانی خشکی هواست.اگر در خاک گلدان مگس های ریز و سیاه رنگی وجود دارند و با آبیاری بیرون می آیند با ریختن سنگ ریزه روی خاک تا سطح چهار پنج سانت ، پشه ها دیگر نمیتوانند نفس بکشند و از بین میروند.قهوه ای شدن نوک برگ های این گل از تشنگی گیاه یا خشکی هواست و بهتر است دوبار در هفته گیاه را در صبح یا غروب که گیاه زیر تابش نور خورشید نیست غبارپاشی کنید.سیاه شدن سرشاخه های این گل میتواند از سرمای بیش از حد و یخ زدگی ، گرمای بیش از حد و قارچ باشد.قرمز شدن برگ های شمعدانی از کمبود فسفر است و ممکن است بخاطر هوای سرد باشد. اگر گل های شمعدانی میریزد ممکن است بخاطر هوای گرم و خشک یا هوای سرد باشد.

عکس های گل شمعدانی

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری گل شمعدانی در تابستان نگهداری گل شمعدانی در آب گل شمعدانی فرانسوی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی انواع گل شمعدانی

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری گل شمعدانی در تابستان نگهداری گل شمعدانی در آب گل شمعدانی فرانسوی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی انواع گل شمعدانی

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری گل شمعدانی در تابستان نگهداری گل شمعدانی در آب گل شمعدانی فرانسوی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی انواع گل شمعدانی

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری گل شمعدانی در تابستان نگهداری گل شمعدانی در آب گل شمعدانی فرانسوی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی انواع گل شمعدانی

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری گل شمعدانی در تابستان نگهداری گل شمعدانی در آب گل شمعدانی فرانسوی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی انواع گل شمعدانی

آخرین بروز رسانی در : شنبه 21 آبان 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.