روش نگهداری گل فوشیا در آپارتمان + خواص و علت خشک شدن

روش نگهداری گل فوشیا در آپارتمان + خواص و علت خشک شدن

نگهداری گل فوشیا روش نگهداری گل فوشیا و آفت های آن + روش قلمه زدن و علت خشک شدن عنوان یکی از مطالب …

طریقه کاشت بادام درختی در خانه و یخچال + زمان کاشت

طریقه کاشت بادام درختی در خانه و یخچال + زمان کاشت

کاشت بادام درختی طریقه کاشت بادام درختی در خانه و یخچال + زمان کاشت عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این …

قلمه زدن شمعدانی در آب و خاک + قلمه زدن شمعدانی در زمستان

قلمه زدن شمعدانی در آب و خاک + قلمه زدن شمعدانی در زمستان

قلمه زدن شمعدانی در ماسه قلمه زدن شمعدانی در آب و خاک + قلمه زدن شمعدانی در زمستان موضوع یکی از مطالب سایت …

نگهداری انواع گل بنجامین

بزرگترین گل بنجامین انواع گل بنجامین گل بنجامین سیلور خواص گل بنجامین نگهداری بنجامین ابلق در آپارتمان نگهداری گل بنجامین ابلق عکس گل بنجامین نگهداری بنجامین در حیاط 

همه چیز درباره گل بنجامین از اصول نگهداری تا خواص و شیوه تکثیر عنوان یکی از مطالب سایت الانت است. در این مطلب با شما درباره این گل زیبا صحبت کرده ایم . امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

همه چیز درباره گل بنجامین

این گیاه سازگاری خوبی با محیط های بسته و فضای آپارتمانی دارد و یکی از گزینه های مناسب برای شماست. در زبان رایج فارسی فیکوس بنجامین و در زبان فارسی اصیل نامش انجیل بوده است. انگلیسی ها او را با نام انجیر مجنون یا Weeping fig می شناسند و ficus benjamina نام علمی آن است.

مشخصات

بنجامین درختچه ای زیبا و بدون توقع از خانواده موراسه است. برگ های این گیاه به شکل بیضی و نوک تیز با جنسی چرمی هستند. شاخه ها به شکل آویزان و با خاصیت ارتجاعی به تعداد بالا در گیاه به چشم می خورند. برگ ها در ابتدا به رنگ سبز روشن و با گذشت زمان به رنگ سبز تیره تبدیل می شوند. نوع ابلق آن به نور بیشتری برای حفظ رنگ خود نیاز دارد. بنجامین در فضای آزاد رشد بسیار بالایی دارد و ارتفاع آن به ۵ متر هم می رسد.

علت محبوبیت

یکی از دلایل محبوبیت این درختچه، استفاده گسترده از آن در دکوراسیون های مدرن است زیرا شرایط آپارتمانی را به خوبی تحمل می کند و بخشی از طبیعت زیبای پروردگار را به خانه ی شما می آورد. عمر طولانی و مقاوم بودن گیاه از دلایل دیگری ست که آن را به یکی از پرطرفدار ترین گل های آپارتمانی تبدیل کرده است.

خواص

این گیاه در دسته ی گیاهان تصفیه کننده و سم زدای هوا قرار دارد و اکسیژن خانه ی شما را افزایش داده و مواد آلاینده پراکنده در هوا را کاهش می دهد. پس حتما یک گلدان از این درختچه زیبا را به خانه ی خود دعوت کنید. همچنین مانند گل پول چینی جز دسته ی گیاهان با انرژی مثبت در فنگ شویی ست.

جابجایی ممنوع

بنجامین به جابجایی حساس است و هیچ چیز مثل جابجا کردن آن، به او صدمه نمی زند. بعد از خریداری گیاه آن را در بخش مناسبی قرار داده و به هیج عنوان جابجا نکنید در غیر این صورت با ریزش کلی برگ هایش شما را سورپرایز می کند.

تنفس گیاه

هر چند روز یک بار برگ های گیاه را با یک دستمال نمدار به آرامی و با دقت تمیز کنید تا گیاه بتواند نفس بکشد و روزنه هایش از گرد و غبار پاک شود. می توانید چند قطره شیر را به یک لیتر آب اضافه و از این محلول برای پاک کردن برگ ها استفاده نمایید.

دلیل ریزش برگ

یکی از مهم ترین دلایل در ریزش برگ های بنجامین، شوک ناشی از جابجایی گیاه است و یک جورایی اعتراض گیاه را نسبت به شرایط محیطی نشان می دهد. این گیاه را تا جایی که امکان دارد جابجا نکنید و اجازه دهید در بخش به خصوص و ثابتی به زندگی خود ادامه دهد. یکی دیگر از دلایل اصلی ریزش برگ ها، قرار دادن بنجامین در محیط سایه و کم نور به مدت طولانی ست. این گیاه دوست دارد در مکانی روشن با نور غیرمستقیم قرار بگیرد. تشنه ماندن گیاه و خشکی هوای محیط از دلایل دیگر ریزش برگ ها در بنجامین است.

زمان عوض کردن گلدان

زمانی که بنجامین شما کوچک و جوان است باید هر سال در فروردین یا اردیبهشت آن را با گلدانی که یک سایز بزرگتر باشد تعویض نمایید. زمانی که گیاه شما چند ساله شد دیگر گلدان را عوض نکنید تنها خاک روی گلدان را با خاک جدیدی تعویض کنید.

درست کردن قیم

بنجامین جز آن دسته از گیاهانی ست که در زمان جوانی که ساقه اش سخت و چوبی نشده است، به یک تکیه گاه یا قیم نیاز دارد به خصوص در زمان جابجایی این نکته مهم است.

گل بنجامین سمی یا غیرسمی ؟

بنجامین در دسته گیاهان سمی قرار دارد و باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شود. شیره قندی موجود در برگ ها و ساقه موجب مشکلات گوارشی می شود.

احیای گل بنجامین

بنجامین گیاه حساسی ست و به شکل ناگهانی شروع به ریزش برگ کرده و خشک می شود. اگر گیاه شما در معرض نابودی قرار دارد شرایط محیطی را به دقت بررسی کرده و تحت کنترل خود دربیاورید. گیاه را هرس کرده و شاخه های اضافی را قطع کنید، آبیاری را به شکل منظم و با خشکی خاک انجام دهید، گیاه را در مکانی روشن قرار دهید تا جوانه های جدید بدهد و از جابجا کردن آن بپرهیزید. به خاطر داشته باشید که آبیاری بنجامین با آب سرد گیاه را شوکه کرده و به آن آسیب می زند.

تمیزی برگ ها

همانطور که می دانید گیاهان از طریق روزنه هایی که بر روی برگ هایشان قرار دارد فتوسنتز کرده و نفس میکشند به همین خاطر تمیز بودن برگ ها به رشد بهتر گیاه کمک می کند. برای تمیز کردن برگ ها از براق کننده های شیمیایی استفاده نکنید. برای تمیز کردن برگ های این گیاه از آب یا ترکیب آب به همراه چند قطره شیر استفاده نمایید.

انواع گل بنجامین

بنجامین درختچه ای ست که تنوع نسبتا بالایی دارد و گونه های بسیار زیبایی که در ادامه مطلب الانت می توانید اطلاعات و مشخصات آن ها را مشاهده نمایید.

گل بنجامین سبز

این گونه بسیار رایج است و معروف ترین گونه ی گل بنجامین به شمار می رود. برگ ها در این گونه به رنگ سبز روشن و با فرمی بیضی شکل دیده می شوند. بنجامین سبز نسبت به بنجامین ابلق به نور کمتری نیاز دارد.

گل بنجامین از نوع ابلق

نوع ابلق بنجامین بسیار محبوب و پرطرفدار است. این نوع را می توانید از لکه هایی سفید یا کرمی که بر برگ های سبز روشن نقش بسته اند شناسایی کنید. این گونه به نور نسبتا زیادی برای حفظ زیبایی برگ هایش نیاز دارد.

گل بنجامین از نوع آمستل

بنجامین آمستل یکی از گونه هایی ست که مقاوم تر است و راحت تر می توانید از آن نگهداری کنید. برگ ها در این گونه سبز رنگ و با فرمی باریک و کشیده خودنمایی می کنند. شاخ و برگ های بنجامین آمستل پرپشت و انبوه است. آمستل عاشق نور غیرمستقیم آفتاب است.

گل بنجامین از نوع ویاندی

بنجامین ویاندی یکی دیگر از گونه های مشهور این درختچه است که نسبت به بقیه ی گونه ها برگ هایی کوچکتر و دارای فرورفتگی یا قوس دارد. برگ ها به رنگ سبز تیره و براق هستند. این گونه قد کوتاهی دارد به همین دلیل از آن برای درست کردن بونسای هم استفاده می شود.

گل بنجامین از نوع بلک

نوع بلک بنجامین را می توانید از رنگ برگ هایش که سبز تیره و مایل به سیاه هستند بشناسید. این گونه زیبا در ابتدا برگ هایی با رنگ سبز روشن در می آورد اما برگ ها به مرور زمان تبدیل به سبز تیره و سیاه می شوند. گونه بلک مانند بقیه گونه های بنجامین نسبت به شرایط محیطی حساس است و از تغییرات ناگهانی بیزار است.

گل بنجامین از نوع ناتاشا

بنجامین ناتاشا که با نام بنجامین ناتاسیا هم شناخته می شود دارای برگ هایی با فرم باریک و دراز است و ارتفاعش به ۶۰ تا ۸۰ سانتی متر می رسد. این گونه نسبت به گونه های دیگر دارای ارتفاع کوتاهتری ست و برگ هایش به رنگ سبز تیره است.

شرایط نگهداری گل بنجامین

درست است که بنجامین یک نوع درخت است اما نباید گول ظاهر آن را بخورید زیرا درختچه ای حساس است که با یک اشتباه تمام برگ هایش را از دست می دهد. به همین خاطر به افراد تازه کار در زمینه ی گل و گیاه توصیه نمی شود. بنجامین گیاهی مقاوم است که اگر در شرایط مناسبی قرار بگیرد سالیان سال زنده مانده و در کنار شما قد می کشد. در ادامه شرایط نگهداری از این گیاه را مشاهده نمایید.

آبیاری مورد نیاز

یکی از نکات مهم درباره آبیاری بنجامین، استفاده از آب بدون املاح یا جوشیده است. بهتر است آب هم دمای محیط یا ولرم باشد زیرا این گیاه نسبت به آب سرد حساس و آسیب پذیر است. آبیاری را با خشکی سطح خاک گلدان انجام دهید. تعداد دفعات آبیاری به گرما یا سرمای هوا بستگی دارد. این گیاه نمی تواند خشکی خاک را تحمل کنید و اگر او را تشنه نگه دارید با ریزش برگ هایش به شرایط موجود واکنش نشان می دهد. اگر گیاه را بیش از اندازه آبیاری کنید امکان ریزش برگ ها وجود دارد همچنین برگ ها فرمی لوله ای به خود می گیرند یا قهوه ای می شوند.

نور مورد نیاز

نور مستقیم خورشید از پشت شیشه را دوست ندارد و این نوع تابش نور به برگ هایش آسیب می رساند. به نور غیر مستقیم علاقه مند است پس آن را در فضای روشن با کمی فاصله در کنار پنجره نگهداری کنید. پنجره شرقی به دلیل نور صبحگاهی برای بنجامین بی ضرر و مفید است، می توانید آن را در بخش غربی خانه هم قرار دهید. لکه های سوختگی و قهوه ای رنگ بر روی برگ ها از نشانه های نور زیاد و ریزش برگ ها از نشانه های نور کم است.

رطوبت مورد نیاز

این گیاه به رطوبت ۵۰ تا ۷۰ درصدی محیط علاقه دارد، پس بهتر است که به شکل روزانه یک بار در صبح و یک بار در عصر غبارپاشی شود تا نیاز رطوبتی اش تامین شود. غبارپاشی را به هیچ عنوان در مقابل تابش نور خورشید انجام ندهید. اگر روی برگ ها لک قهوه ای رنگ مشاهده کردید غبارپاشی را ادامه ندهید و از روش درست کردن جزیره در سینی برای گیاه استفاده کنید. شکنندگی و خشک شدن و ریزش برگ ها و بی حالی ساقه همه از نشانه های کمبود رطوبت و خشکی محیط است. این گیاه را در نزدیکی بخاری یا کولر قرار ندهید.

تغذیه مورد نیاز

این گیاه به کوددهی خاصی نیاز ندارد اما بهتر است برای رشد بیشتر گیاه و تامین مواد مغذی آن در فصل های رشد و فعالیت گیاه مثل بهار و تابستان هر ۲ هفته یک بار آن را با کود گیاهان آپارتمانی تقویت و تغذیه کنید.

دمای مورد نیاز

این گیاه بیشتر گرما دوست است و سرما به او صدمه می زند. بازه ی دمایی ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتی گراد برای رشد و زنده ماندن این گیاه مناسب است. گیاه را در بخشی نگهداری کنید که دمایی نسبتا ثابت داشته باشد زیرا بنجامین به تغییر دمای ناگهانی حساس است.

خاک مورد نیاز

ترکیب خاک باغچه به همراه ماسه و خاک‌ برگ برای این گیاه مناسب است همچنین می توانید از ترکیب کمپوست و خاک باغچه هم استفاده کنید. کمپوست می تواند به تنهایی هم مورد استفاده قرار بگیرد و یکی از بهترین بسترها را برای بنجامین ایجاد کند.

بزرگترین گل بنجامین انواع گل بنجامین گل بنجامین سیلور خواص گل بنجامین نگهداری بنجامین ابلق در آپارتمان نگهداری گل بنجامین ابلق عکس گل بنجامین نگهداری بنجامین در حیاط 

گل بنجامین را چگونه تکثیر کنیم ؟

بنجامین به چند روش تکثیر می شود. خوابانیدن هوایی، قلمه زدن، پیوند زدن و خوابانیدن شاخه همه از روش های تکثیر گل بنجامین به شمار می روند. در ادامه مطلب سایت الانت می توانید شیوه قلمه زدن و خوابانیدن هوایی که از روش های معمول است را به طور کامل یاد بگیرید.

تکثیر گل بنجامین با قلمه زدن

بنجامین را می توانید از طریق قلمه ی ساقه تکثیر کنید اما زمان انجام این کار مهم است. برای بالا بردن درصد موفقیت باید قلمه زدن را در اواسط فصل بهار یعنی اردیبهشت ماه یا اوایل فصل تابستان یعنی تیر ماه انجام دهید.

مرحله اول

قلمه را با استفاده از یک قیچی تیز از ساقه های جوان یک ساله انتخاب کرده و به طول ۱۵ تا ۲۵ سانتی متر از زیر گره برگ ببرید. گره جایی ست که برگ ها از آن بخش روییده و خارج شده اند. برگ های انتهایی و پایینی را به طور کامل بچینید و تنها چند برگ در بالای قلمه بماند.

مرحله دوم

قلمه ها را در کناری قرار دهید تا شیرابه ی ترشح شده از انتهای ساقه خشک شود. گلدانی را آماده کرده و درون آن را با پیت ماس و پرلیت پر کنید. می توانید از کمپوست و خاک اره و ماسه هم برای بستر کاشت استفاده کنید.

مرحله سوم

قلمه ها را به آرامی در گلدان کاشته و در مکانی با نور غیرمستقیم قرار دهید. برای ایجاد شرایط گلخانه ای روی گلدان ها را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت محیط قلمه ها افزایش پیدا کند اما به خاطر داشته باشید که هر پلاستیک باید چن سوراخ ریز برای تهویه هوا داشته باشد.

مرحله چهارم

به قلمه ها خشکی ندهید و سعی کنید در خاکی مرطوب از آن ها نگهداری کنید. بهترین بازه ی دمایی برای نگهداری از قلمه ها ۲۱ تا ۲۶ درجه است. اگر شرایط خوبی را برای قلمه ها ایجاد کنید بعد از ۲ تا ۴ هفته ریشه ایجاد می شود.

تکثیر گل بنجامین با خوابانیدن هوایی

این روش یکی از مهم ترین شیوه های تکثیر گل بنجامین است و برای گل هایی مثل کروتون که ساقه چوبی دارند مناسب است. خوابانیدن هوایی روشی است که به شما این امکان را می دهد که گیاهانی با ساقه چوبی که به سختی تکثیر می شوند را در زمانی که به گیاه اصلی متصل هستند تکثیر کنید. از شروع بهار تا پایان پاییز می توانید این روش را انجام دهید.

مرحله اول

برای انتخاب ساقه، شاخه ای که قطرش ۱۰ تا ۲۰ میلی‌ متر و در حدود یک خودکار باشد را انتخاب کنید. یک برش حدود ۲ سانتی را میان دو بند شاخه از پایین به بالا ایجاد نمایید. اگر در آن بخش برگی وجود دارد آن را قطع کنید.

مرحله دوم

دقت داشته باشید که برش باید درون پوست ساقه شکاف ایجاد کند. بین چوب و پوست گیاه یک چوب کبریت بگذارید. کمی هورمون ریشه زایی را به محل برش بمالید تا ریشه ها سریعتر تشکیل شوند.

مرحله سوم

حال با استفاده از یک خزه مرطوب دور تا دور محل برش را بپوشانید سپس روی آن پلاستیک بپیچید. نکته ای که باید به آن توجه کنید مرطوب کردن خزه و قرار دادن آن در آب است. وقتی از آب بیرون آوردید خزه را فشار دهید تا آب اضافی اش خارج شده سپس بر روی ساقه قرار داده و با پلاستیک ببندید. پلاستیک را با یک نخ دور ساقه محکم کنید.

مرحله چهارم

هر روز پلاستیک را باز کرده و با استفاده از اسپری کردن آب، خزه را مرطوب نمایید. می توانید این کار را از طریق یک سرنگ انجام داده و آب را از زیر پلاستیک به خزه تزریق کنید. بعد از سپری شدن یک تا دو ماه بخش بریده شده ریشه دار می شود و می توانید آن قسمت از ساقه را قطع کرده و بکارید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 23 بهمن 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الانت و لینک مستقیم بلا مانع است.